Δικηγόρος 39χρονου: «Δεν γνώριζε την ανθρωποκτονία της συντρόφου του»

Ο δικηγόρος του 39χρονου που φέρεται να δολοφόνησε τη 41χρονη σύντροφό του στη Θεσσαλονίκη υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε την ανθρωποκτονία της και ότι ο δράστης είναι ο 34χρονος φίλος του.

Την πλευρά του πελάτη του αποκάλυψε ο Όθων Παπαδόπουλος ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 39χρονου που φέρεται να δολοφόνησε τη 41χρονη Γεωργία στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο «LIVE News» τόνισε αρχικά: «Η θέση του είναι αρνητική σχετικά με την κατηγορία. Δεν έχει δοθεί αναλυτική απολογία γιατί όταν ολοκληρώθηκε η επικοινωνία μου μαζί του και η μεγάλη σε διάρκεια συζήτηση που είχαμε δεν αισθάνονταν έτοιμος να δώσει πλήρη περιγραφή των θέσεών του».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι το θύμα είχε προγραμματίσει το πρωί της Τετάρτης να σταματήσει την κύησή της. «Μια πληροφορία που μπορώ να σας πω και την οποία γνώριζα είναι ότι τη Δευτέρα το βράδυ τελέστηκε η πράξη την Τετάρτη το πρωί είχε προγραμματιστεί ραντεβού από τη Γεωργία ραντεβού για να διακόψει την κύησή της.

Είναι μια πληροφορία που γνώριζα από την πρώτη ημέρα και θεώρησα ότι δεν ήταν σε ώριμο στάδιο για να δημοσιοποιηθεί. Η επιθυμία του εντολέα μου ήταν να μη διακόψει αυτή την κίνηση γιατί όπως διάβασα στην κοινοποίηση του έλεγε ότι θέλει να αποκτήσει παιδιά και οικογένεια.

Η θέση του είναι ότι η ίδια πιεζόταν από την οικογένειά της για να μην προχωρήσει αυτή η κύηση πράγμα που αυτός διακαώς επιθυμούσε και στη συνέχεια η ίδια αφού αμφιταλαντεύτηκε αποφάσισε να ακολουθήσει την προτροπή της οικογένειάς της και να διακόψει την κύηση κάτι που είχε προγραμματίσει για το πρωί της Τετάρτης».

«Λέει ότι την πράξη την έκανε ο άλλος»

Σε ερώτηση σχετικά με το τι υποστηρίζει ο φερόμενος ως δράστης είπε: «Λέει ότι την πράξη την έκανε προφανέστατα ο άλλος, ο οποίος δίνει και όλες τις πληροφορίες πολύ αναλυτικά. Αναφέρει πράγματα και γεγονότα που μόνο ο δράστης μπορεί να γνώριζε. Δεν χρειαζόταν η άσκηση οποιασδήποτε πράξης από τον ίδιο για να πάρει τα κλειδιά από τη σύντροφό του τα οποία ήταν μόνιμα στο σπίτι».

Έπειτα, ο δικηγόρος του συντρόφου της 41χρονης δήλωσε ότι ο δράστης: «Δεν γνώριζε το γεγονός της ανθρωποκτονίας που είχε τελεστή σε βάρος της συντρόφου του»

Σε ερώτηση για το πλάνο που φαίνεται να δείχνει τον 39χρονο μαζί με τον 34χρονο να βγαίνουν από το σπίτι κουβαλώντας ένα μπαούλο είπε: «Στο οπτικοακουστικό υλικό φαίνονται δύο φιγούρες χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί η ταυτότητα των προσώπων αυτών. Δε φαίνονται πρόσωπα, δε φαίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι πρόχειρη λήψη από κάμερα ασφαλείας. Η συγκεκριμένη είναι το καλύτερο κομμάτι οπτικοακουστικού υλικού που έχει προκύψει από την έρευνα. Ανάλογη ευκρίνεια δεν έχει προκύψει από το υπόλοιπο κομμάτι του οπτικοακουστικού υλικού.

Βέβαια, η επαφή μου και η επικοινωνία μου μαζί του είναι ακόμα σε εξέλιξη. Είχαμε φτάσει ξημερώματα μέχρι τη στιγμή που ήρθε η ώρα να απολογηθεί. Ουσιαστικά διακόπηκε η συζήτησή μας γιατί ήταν υποχρεωτικό να δώσει μια προανακριτική απολογία. Ίσως υπάρξει ανάλογη ανατροπή. Θα είναι πιο αναλυτικός στα πλαίσια της κατάθεσης που θα δώσει στον ανακριτή»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.