Καιρός: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων - Πού θα βρέξει το πρωί, εξασθενούν τα φαινόμενα από το απόγευμα

Απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη ακόμη και τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Επίσης δεν εκτελούνται δρομολόγια των δελφινιών για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστή είναι και η γραμμή Καβάλα-Πρίνος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Εξασθενούν τα φαινόμενα από το βράδυ

Ο καιρός θα είναι άστατος μέχρι και σήμερα το βράδυ (7/1) σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Πιο αναλυτικά:

  • Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο) και τη νότια Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Από νωρίς το πρωί, ισχυρές κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη και έως τις μεσημβρινές ώρες 8 με 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και κατά τόπους στο Αιγαίο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.