Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη Βρετανία είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν μεγάλα ποτάμια και 50 άνθρωποι, με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, να απομακρυνθούν με ασφάλεια μετά την υπερχείλιση ενός καναλιού στα ανατολικά του Λονδίνου.

Ένα σκάφος, στο οποίο διοργανώνονταν πάρτι, και ήταν αγκυροβολημένο στην προβλήτα Temple στον ποταμό Τάμεση βυθίστηκε την Πέμπτη εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης αναφέρει το BBC.

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ καλείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επισκεφθεί τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Ισχυρή βροχή έπεσε στο έδαφος που ήταν ήδη κορεσμένο από την καταιγίδα Henk, η οποία προκάλεσε αναστάτωση σε μεγάλα τμήματα της Αγγλίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Όπως δήλωσε στο BBC η Κάρολαϊν Ντάγκλας, διευθύντρια του τμήματος διαχείρισης πλημμυρών της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, περί τα 1.000 σπίτια έχουν μέχρι στιγμής πλημμυρίσει.

Τα μεγαλύτερα ποσά βροχόπτωσης που καταγράφηκαν την Πέμπτη ήταν 35,2 χιλιοστά στο χωριό Otterbourne στο Hampshire, ενώ 20 έως 30 χιλιοστά έπεσαν σε μεγάλο μέρος της νότιας Αγγλίας.