Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών σχετικά με την υπόθεση της αρπαγής και ληστείας του 29χρονου προγραμματιστή στην Ανάβυσσο, με έναν 24χρονο Μολδαβό να έχει ήδη συλληφθεί ενώ η αστυνομία αναζητά το συνεργό του και «εγκέφαλο» της υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο δράστης που συνελήφθη είναι γνωστός στις Αρχές. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και είχε συλληφθεί για παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Θεσσαλονίκη ενώ είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης.

Ενδιαφέρουν προκαλούν και οι πληροφορίες ότι ο 24χρονος δήλωσε κάτοικος Θεσσαλονίκης και ότι τα τελευταία 24ωρα βρισκόταν στην Αθήνα.

Σκοπός της βίαιης ληστείας και απαγωγής ήταν τα μεγαλα ποσά σε κρυπτονομίσματα, που είχε στην κατοχή του ο 29χρονος προγραμματιστής.

Το χρονικό της αρπαγής

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης και ενώ ο 29χρονος επέστρεφε σπίτι του μετά από επίσκεψη σε φιλικό σπίτι στην Ανάβυσσο. Στην Λεωφόρο Αθηνών Σουνίου ένα αυτοκίνητο του έκλεισε το δρόμο με τους κακοποιούς να παριστάνουν αρχικά τους αστυνομικούς.

Οι 2 κουκουλοφόροι άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου μπήκαν μέσα και τον οδήγησαν λίγα μέτρα μακριά σε δασώδη περιοχή.

Σε ένα ερημικό σημείο οδήγησαν οι κακοποιοί τον 29χρονο τον ακινητοποίησαν μέσα στο αυτοκίνητό του. Του πέρασαν μονωτική ταινία σε χέρια πόδια και κεφάλι, τον έδεσαν με χειροπέδες στο τιμόνι του αυτοκινήτου, τον φίμωσαν και τον ψέκασαν με χλωρίνη. Πριν διαφύγουν του άρπαξαν 2 κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι του, κάρτες τραπεζών αλλά και τα κλειδιά του γραφείου του στους Αμπελόκηπους.

Μάλιστα τον εξανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων που είχε στο κινητό του τηλέφωνο. Ταχύτατα κατάφεραν να κάνουν δύο μεταφορές συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Πώς συνελήφθη ο 24χρονος

Οι κουκουλοφόροι έχοντας στα χέρια τους τα κλειδιά του γραφείου του 29χρονου έσπευσαν να το διαρρήξουν. Μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν ειδοποιηθεί έφτασαν στους Αμπελόκηπους.

Εντόπισαν έναν 24χρονο από τη Μολδαβία να βγαίνει από την πολυκατοικία. Ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους, προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη και οι Αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στην οδό Δημοχάρους και να τον προσάγουν στην ΓΑΔΑ.

Ο συνεργός του που επέβαινε σε αυτοκίνητο στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει αφού πρώτα εμβόλισε μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο 29χρονος που παραμένει σε κατάσταση σοκ, έχει ήδη καταθέσει στους αστυνομικούς. Υποστήριξε πως δεν έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν.