Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Γιατί ο Μητσοτάκης αναβάλλει επ’ αόριστον τη νομοθέτηση

Τι «φρενάρει» τον Μητσοτάκη - Πιθανότατα μετά τις ευρωεκλογές η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών - Η κρίσιμη παράμετρος και ο φόβος... δεξιότερα

Προφανείς λόγοι πολιτικού ρεαλισμού και τήρησης αναγκαστικών εσωκομματικών ισορροπιών οδηγούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην καθυστέρηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την συνακόλουθη τεκνοθεσία. 

Η συζήτηση είναι μεν ανοιχτή, όμως στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι απόψεις στην ελληνική κοινωνία είναι μοιρασμένες και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να διαμορφωθούν συνθήκες μίας διχαστικής αντιπαράθεσης. 

Η κρίσιμη παράμετρος

Κρίσιμη παράμετρος ως προς την εξέλιξη του θέματος, είναι μεταξύ των άλλων η επαφή της κυβέρνησης με την Εκκλησία, η οποία προφανώς είναι αντίθετη, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να βρεθεί σε ένα περιβάλλον σύγκρουσης. 

Ο φόβος… δεξιότερα

Επιπλέον, στο εσωτερικό της ΚΟ της ΝΔ και του κόμματος δεν έχει γίνει η αναγκαία προετοιμασία και συζήτηση, ώστε, αφενός να απορροφηθούν οι υπάρχουσες αντιδράσεις και, αφετέρου, να υπάρχει μία σαφής εικόνα των συσχετισμών, δηλαδή να γνωρίζει η ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης πόσοι ακριβώς βουλευτές είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο όταν έλθει προς συζήτηση στη Βουλή. 

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει σε αυτήν τη συγκυρία να αναβάλλει την νομοθετική πρωτοβουλία – πιθανότατα για μετά τις ευρωεκλογές – το συγκεκριμένο θέμα δεν παύει να είναι ένα από τα εμβληματικά της δικής του φιλελεύθερης ατζέντας.

Την ίδια στιγμή όμως είναι προφανές ότι δεν είναι και διατεθειμένος να διακινδυνεύσει την συνοχή της κυβέρνησης και του κόμματος. 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.