Μεξικό: Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους μετανάστες που απήχθησαν από τα κινητά τηλέφωνα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 31 μεταναστών που απήχθησαν στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, στο βόρειο Μεξικό, με τις μεξικανικές αρχές να έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό των σημάτων των κινητών τηλεφώνων τους.

Η αναζήτηση των 31 μεταναστών που απήχθησαν από την Πολιτεία Ταμαουλίπας, στο βόρειο Μεξικό, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς όπως ανακοίνωσε η υπουργός Ασφάλειας Ρόσα Ισέλα Ροντρίγκες.

Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή ένοπλοι σταμάτησαν λεωφορείο το οποίο μετέφερε συνολικά 36 μετανάστες από τη Βενεζουέλα, τον Ισημερινό, την Κούβα και άλλες χώρες και απήγαγαν τους 31 εξ’ αυτών.

Το λεωφορείο είχε εκκινήσει από το Μοντερέι και προορισμός του ήταν η μεθοριακή πόλη Ματαμόρος, απέναντι από το Μπράουνσβιλ του Τέξας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Ρόσα Ισέλα Ροντρίγκες η απαγωγή είναι ασυνήθιστη λόγω του μεγάλου αριθμού των θυμάτων.

Επιπρόσθετα αποκάλυψε ότι γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό τους μέσα από τα σήματα των κινητών τηλεφώνων τους. Κατά τη διάρκεια του 2023 οι ροές μεταναστών τις χώρες της κεντρικής Αμερικής και το Μεξικό με σκοπό να φτάσει στις ΗΠΑ έσπασαν κάθε ρεκόρ.

Την ίδια ώρα η Πολιτεία Ταμαουλίπας, όπου έγινε η απαγωγή, αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας αφού συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος μάχονται μεταξύ τους για τον έλεγχο των διαδρομών διακίνησης ναρκωτικών και ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.