Λίγο πριν από την μεγάλη γιορτή για την αλλαγή του χρόνου, πολλές χώρες λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η υποδοχή του νέου έτους στη Νέα Υόρκη θα γίνει στην σκιά του φόβου για μια επικείμενη τρομοκρατική επίθεση. Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη είναι ήδη δρακόντεια. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε πως οι δυνάμεις της πόλης θα είναι έτοιμες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, άλογα, drones, ελικόπτερα και σκάφη.

Μεγάλη η κινητοποίηση και στη Γαλλία. Οι δρόμοι στο κέντρο του Παρισιού θυμίζουν φρούριο. Η αστυνομική παρουσία στην Γαλλική πρωτεύουσα είναι έντονη με μπλόκα σε κάθε γωνία. Ο υπουργός εσωτερικών ανέφερε πως όλες οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Σε ολόκληρη τη χώρα σε επιφυλακή έχουν τεθεί περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και 5.000 στρατιώτες, δεκάδες χιλιάδες πυροσβέστες και ομάδες πολιτικής προστασίας.

Να μην επαναληφθούν τα περυσινά έκτροπα στο Βερολίνο

Με ένα βίντεο η γερμανική αστυνομία ελπίζει να μην επαναληφθούν τα περυσινά έκτροπα στο κέντρο του Βερολίνου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τα οποία τραυματίστηκαν 18 αστυνομικοί. Ο φόβος για την ασφάλεια είναι ακόμα μεγαλύτερος φέτος, εξαιτίας του πολέμου του Ισραήλ με την Χαμάς στη Μέση Ανατολή.

Στην Τουρκία, η αστυνομία της χώρας, για να αποτρέψει πιθανή τρομοκρατική ενέργεια εκ μέρους της ISIS, προχώρησε σε 189 προσαγωγές σε 37 επαρχίες.