Την οδύνη του για την απώλεια του αστυνομικού που έδωσε τη μάχη του επί τρεις εβδομάδες, αλλά λύγισε νοσηλευόμενος στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο μετά το ιατρικό ανακοινωθέν του θανάτου του.

«Ο 31χρονος Γιώργος, αστυνομικός, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή», έγραψε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως «τον είχα επισκεφθεί στο νοσοκομείο, ελπίζαμε τότε όλοι σε ένα θαύμα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε».

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης στην ανάρτησή του.

Ο αστυνομικός είχε διακομιστεί στο Γενικό Κρατικός Νίκαιας σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς η φωτοβολίδα είχε χτυπήσει την μοιραία αρτηρία με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα και να υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Παρέμενε για ημέρες διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη ενώ οι γιατροί είχαν προβεί επίσης σε ακρωτηριασμό του ποδιού, «λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ»

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες

Για τα επεισόδια στου Ρέντη έχει προφυλακιστεί ένας 18χρονος. Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών, ενώ όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ταυτόχρονα όμως οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια συνεχίζονται.