Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.
«Μία γνήσια λαϊκή φωνή σίγησε. Και ένας γνήσιος Μακεδόνας, δεν είναι, πια, ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους για τους οποίους τραγούδησε» έγραψε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, άρχισε την επιτυχημένη καριέρα του σε ηλικία μόλις 16 ετών και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού.
Η σορός του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη, όπου έζησε και πραγματοποίησε τα πρώτα βήματα της σπουδαίας καριέρας του.
Το λαϊκό προσκύνημα, όπου οι εκατοντάδες φίλοι και θαυμαστές του Βασίλη Καρρά θα αποτίσουν φόρο τιμής στον καλλιτέχνη, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας την ερχόμενη Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 13:00.
Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Βασίλη Καρρά θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 12:00 στη γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι, του δήμου Παγγαίου Καβάλας.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, αυτή ήταν και η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή, ο οποίος είχε προσφέρει μεγάλο έργο στον τόπο του και τον αγαπούσε πάρα πολύ.
Η ιστορία του
Θρήνος για το ελληνικό πεντάγραμμο από την απώλεια του αγαπημένου τραγουδιστή, ο οποίος νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Το κλίμα μετά την είδηση του θανάτου του είναι πολύ βαρύ στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Ο Βασίλης Καρράς που γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, είχε καταφέρει κάτι μοναδικό, που κανένας άλλος Ευρωπαίος τραγουδιστής, δεν έχει μπορέσει. Μπήκε στο βιβλίο Γκίνες όταν γέμισε με 17.000 θεατές, το στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000, είχαν μείνει απέξω καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο.
Είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλειος Κεσογλίδης.
Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι.
Είχε εργαστεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».
Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη και κάθε φορά που ανέβαινε από την Αθήνα στην πόλη του Βορρά οι πίστες έπαιρναν φωτιά.
Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.
Είχε συνεργαστεί με μια σειρά ονομάτων από συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.
Είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο.
Με τους περισσότερους από αυτούς είχε συνεργαστεί σε πολλά ζωντανά προγράμματα. Επίσης, ήταν ο ίδιος συνθέτης και στιχουργός και είχε γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.