Αποστάσεις όχι μόνο από τις πολιτικές επιλογές του πατέρα του Κωνσταντίνου Πλεύρη αλλά και από αυτές της προσωπικής του ζωής φαίνεται ότι παίρνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τέως υπουργός, Θάνος Πλεύρης.

Αφορμή στάθηκε ο γάμος του 84χρονου νομικού πατέρα του με την 49χρονη σύντροφό του Τζόρτζια Σιακαβάρα η οποία έγινε γνωστή μέσα από την συμμετοχή της σε τηλεοπτικό ριάλιτι μόδας. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα ο γάμος έγινε υπό άκρα μυστικότητα και με ελάχιστους καλεσμένους, στην Ιερά Μονή των Αγίων Κυπριανού στη Χασιά.

«Αμαρτίαι πατέρων παιδεύουσι τέκνα» έγραψε ο βουλευτής, ο οποίος κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν παραβρέθηκε στο μυστήριο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θάνος Πλεύρης παίρνει αποστάσεις από όσα κάνει ο πατέρας του. Θυμίζουμε τη δημόσια τοποθέτησή του και τον χαρακτηρισμό «αποκτήνωση» για τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του, συνήγορου υπεράσπισης των κατηγορούμενων για ένταξη στη Χρυσή Αυγή, κατά τη διάρκεια της δίκης και μάλιστα μπροστά στη Μάγδα Φύσσα.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η δημοκρατία του επιτρέπει να έχει. Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί. Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αποκτήνωση» είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ τον Οκτώβριο του 2022.