Κομμάτι κομμάτι συνθέτουν οι Αρχές το παζλ των πυροβολισμών που έπεσαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου 16/12 στο Γκάζι, την ώρα που οι τραυματισμένοι Κρητικοί παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Η ΕΡΤ εξασφάλισε νέα αποκλειστικά πλάνα με το ανθρακί τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, που παραμένουν άφαντοι, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους, καθώς πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, σκληρούς ποινικούς που προέρχονται από τους κόλπους της αλβανικής μαφίας.

Σύμφωνα επίσης με το χθεσινό ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη στο Mega η ΕΛ.ΑΣ συνδέει τους δύο άνδρες και με δολοφονία που είχε γίνει πριν από λίγους μήνες στη Νέα Ιωνία. Συγκεκριμένα, ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο να πυροβολεί τους Κρητικούς θεωρείται από τις Αρχές ότι πάρει μέρος στη δολοφονία 40χρονου άνδρα τον περασμένο Μάρτιο σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία και στη συνέχεια, αφού είχε διαφύγει της σύλληψης, είχε βρει καταφύγιο στην Αλβανία.

Στο νέο βίντεο φαίνεται καθαρά το όχημα που φεύγει από το Γκάζι στο οποίο επιβαίνουν δύο άτομα. Λίγο νωρίτερα ο ένας από τους δύο εμπλεκόμενους είχε πυροβολήσει σχεδόν εξ επαφής, από απόσταση ελάχιστων μέτρων τους τρεις Κρητικούς φίλους. Οι δύο ήταν αδέρφια.

Η κατάσταση των τραυματιών

Σταθερή αλλά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 34χρονου που υποβλήθηκε χθες (17/12) σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ της νευροχειρουργικης κλινικής.

Σοβαρή αλλά χωρίς να απειλείται η ζωή τους κρίνεται η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πρόκειται για τον αδελφό του χειρουργημένου και έναν φίλο τους. Και οι δύο οσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και παρακολουθούνται από τους γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τραύματα τους αντιμετωπίζονται συντηρητικά και δεν έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής σε επέμβαση.