Ο δρόμος προς τις ευρωεκλογές είναι στρωμένος με αγκάθια για τον Στέφανο Κασσελάκη που θα επιχειρήσει να κερδίσει πόντους από το ευρύτερο προοδευτικό κοινό, αδιαφορώντας για τον ανταγωνισμό με το ΠαΣοΚ και βέβαια να μπει σε διαδικασία σύγκρουσης με τη Νέα Αριστερά.

Η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το Σαββατοκύριακο, ότι δεν τον ενδιαφέρει «μια μικροαντιπαράθεση μέσα στον προοδευτικό χώρο για το ποιος θα είναι λιγότερο ή περισσότερο δεύτερος» ήταν ένα σαφές μήνυμα σε διάφορες κατευθύνσεις αλλά κυρίως στο ΠαΣοΚ και τον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη.

Στον δρόμο για τις ευρωεκλογές – Τα αγκάθια

Η προσπάθειά του είναι στοχοπροσηλωμένη στην αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να καταγράψει επί της ουσίας ένα καλό ποσοστό στις ευρωεκλογές. Πήχης δεν τίθεται όπως είναι αυτονόητο για πολλούς λόγους. Πάντως με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα το πρωί της Κυριακής έδειξε ότι σε αυτή την κάλπη επενδύει πολλά, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός και ούτε και το τέλος ενός ταξιδιού που ξεκίνησε πριν τρεις μήνες.

«Θα είμαι δίπλα σας τώρα και για πάντα» είπε στην Κ.Ο. και θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να έρχεται σε απευθείας επικοινωνία με την κομματική βάση, όπως έκανε και το βράδυ της Κυριακής. Την ώρα που η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταψήφιζε τον προϋπολογισμό με εξαίρεση την ψήφο στις αμυντικές δαπάνες, τις οποίες είχε να ψηφίσει το κόμμα από το 2019 επί Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος πήγαινε απροειδοποίητα σε διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας.

Η κριτική

Αρα, εμμένει στην αδιαμεσολάβητη επαφή με την κομματική και κοινωνική βάση. Αυτή η αδιαμεσολάβητη όμως επαφή κριτικάρεται από τον στενό συνομιλητή και αρθρογράφο Θανάση Καρτερό που μιλά για την περιφρόνηση των μελών στις κομματικές οργανώσεις για τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις του σε διάφορες περιοχές και την ανάδειξη στελεχών πρώτης γραμμής χωρίς αυτοί να περνούν καν από τη βάσανο της συλλογικότητας.

«Νόμιμος δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και κατάλληλος. Το τελευταίο ο Στέφανος Κασσελάκης οφείλει να το αποδείξει. Ίσως να βοηθούσαν περισσότερη συλλογικότητα, βάρος, σοβαρότητα στον λόγο και στην πράξη του» έγραψε ο Θ. Καρτερός που απηχεί τις απόψεις πολλών υποστηρικτών του Αλ. Τσίπρα.

Σε κάθε περίπτωση ο Στ. Κασσελάκης θα εισέλθει από τις αρχές του έτους σε ένα κρίσιμο εξάμηνο που πολλά θα κριθούν για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά και του ίδιου. Και ξέρει πως δεν έχει περιθώρια για απώλειες.