«Δεν ήξερα που θα με βγάλει ο δρόμος, ήταν ένα εσωτερικό κάλεσμα» δήλωνε πριν λίγα χρόνια σε συνέντευξή του στον Γιάννη Θ.Διαμαντή και στις τηλεοπτικές Νέες Εποχές ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος, που έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 85 ετών, απαντώντας στην ερώτηση για τους λόγους που τον οδήγησαν μια μέρα να κατέβει στο υπόγειο του Κουν και να γίνει μαθητής του εγκαταλείποντας τις προτροπές του πατέρα του να γίνει ναυτικός και να ακολουθήσει τα δικά του βήματα. «Μιλάμε για μεγάλο δάσκαλο, τρομακτικής γοητείας άτομο. Ήταν ευλογία Θεού ότι τον είχα δάσκαλο» έλεγε για τον Κουν ενώ παραδεχόταν ταυτόχρονα ότι ήταν απαιτητικός από τους μαθητές του.
Φεύγοντας από το Τέχνης ξεκίνησε στο Θέατρο Μουσούρη απλά όπως λέει του πρότειναν έναν ρόλο που τον ενδιέφερε. «Η καριέρα του ηθοποιού είναι ένα ναρκοπέδιο. Έκλαψα πολλές φορές όταν αντιμετώπισα δυσκολίες, αλλά δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω ποτέ». Οι δυσκολίες είχαν να κάνουν με τον εαυτό μου και τον συνεχόμενο αγώνα να γίνει ολοένα και καλύτερος. «Οι απαιτήσεις που είχα από τον εαυτό μου με δυσκόλευαν πολύ, το έλυνα όμως με δουλειά, δεν υπάρχει άλλος τρόπος». Συνοδοιπόρος σ’ αυτή την πορεία η σύζυγός του. «Την καρίερα μου την οφείλω στη γυναίκα μου. Αυτή έχει υποστεί όλα τα φορτία. Ήξερε το μεράκι μου, τις δυσκολίες, είναι συνδημιουργός σ’ αυτό που έχω κάνει» θα παραδεχτεί ο ίδιος μιλώντας παράλληλα με τα καλύτερα λόγια για τις κόρες του, την Ιωάννα, με την οποία είχε συνεργαστεί καθώς είναι σκηνοθέτρια αλλά και για την Ελένη που είναι ζωγράφος.
Ο ποιητής Φανφάρας
Στην ταινία Ξύπνα Βασίλη που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1969 από τη Finos Film, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος κλέβει την παράσταση ως ποιητής Φανφάρας.
Στη συνέντευξή του είχε πει ότι η συγκεκριμένη σκηνή ήταν στο μεγαλύτερό της μέρος αποτέλεσμα δικής του αυτοσχεδιασμού. «Ο Δαλιανίδης είχε βάλει τις νόρμες τις αρχικές και μετά κατά 80% αυτοδημιούργησα. Έτσι πρέπει ο ηθοποιός να έχει ελευθερία και πειθαρχία μαζί»
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος άφησε το αποτύπωμά του τόσο στην τέχνη όσο και στην κοινωνική ζωή για δεκαετίες καθώς δοκιμάστηκε ως αντιδήμαρχος για 12 χρόνια στο Δήμο της Αθήνας, ήταν αντιπρόεδρος στις θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, έκανε μαθήματα και εργαστήρια υποκριτικής στις φυλακές του Κορυδαλλού.