Χριστούγεννα στην πόλη: Δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Η πόλη μια μεγάλη γιορτή. Όλες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που μπορείς να παρακολουθήσεις με ή χωρίς τα παιδιά σου, με είσοδο δωρεάν.

Είναι εκείνη η στιγμή του χρόνου που περιμένεις χωρίς καν να το ξέρεις. Η στιγμή που θα ακολουθήσεις ξανά την ίδια διαδρομή, αυτή τη φορά όμως οι δρόμοι θα είναι φωτισμένοι από χιλιάδες λαμπιόνια. Η γιορτινά στολισμένη πόλη χαρίζει απλόχερα μια αίσθηση χαράς επιβεβαιώνοντας ότι τα Χριστούγεννα είναι δικαίως η πιο αγαπημένη εποχή όλων (ακόμα και οι πιο δύσκολοι «λυγίζουν»).

Οι περισσότερες γειτονιές της πόλης έχουν ήδη ξεκινήσει το εορταστικό τους πρόγραμμα. Εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες, live συναυλίες, πάρτι, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και δρώμενα εμπνευσμένα από βιβλία σε περιμένουν με είσοδο δωρεάν.

Όπως και τα δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά σε ισάριθμες πλατείες της πόλης από τις 23 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2024. Κατασκευές, κεράσματα, face painting, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί θα κάνουν τις γιορτές των παιδιών ακόμα πιο δημιουργικές και ευχάριστες. Πού θα βρεις τα χριστουγεννιάτικα χωριά;

Πλατεία Χελντράιχ στον Νέο Κόσμο, Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί στο Θησείο, Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα, Πλατεία Αθανασίου Διάκου στα Θυμαράκια, Πλατεία Ναθαναήλ στον Άγιο Ελευθέριο, Πλατεία Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή, Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, Πλατεία Αγίου Δημητρίου και Πανόρμου στους Αμπελόκηπους και Πλατεία Πηνελόπης Δέλτα στην Ελληνορώσων.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων στις 18:00 στην πλατεία Κοτζιά μικροί και μεγάλοι φωτίζουν την πόλη με τις ευχές τους, γεμίζοντας τον ουρανό με τα παραδοσιακά βιοδιασπώμενα φαναράκια της «Νύχτας των Ευχών».

Χριστούγεννα στην πόλη από τον Δήμο Αθηναίων

Για επτά ημέρες, συνολικά 15 live συναυλίες από εγχώριους καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα και μπάντες θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, την κεντρικότερη μουσική σκηνή των Χριστουγέννων.

Το George Zervos Trio, οι Wedding Singers, οι Ηermaphrodites Child, ο Βασίλης Καζούλης με τα Κίτρινα Ποδήλατα και την Αλεξάνδρα Κόνιακ, το Dimitris Tsakas Quintet, οι Polkar, οι Gumbo Ya Ya με τις Sugahspank! και Emily Mesko, η Νεφέλη Φασούλη, το Sub Quartet, ο Πάνος Βλάχος, o Jerome Kaluta, το Mihalis Kalkanis Group, το Χριστουγεννιάτικο Γκαλά με τις φωνές της Μαρίας Κατριβέση και του Γιάννη Χουσάκου, οι Jaguar Bombs και οι Tonis Sfinos & The Playmates, θα απογειώσουν τη γιορτινή διάθεση.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου σε ένα από τα εμβληματικότερα σημεία του κέντρου της Αθήνας, στην πλατεία Δικαιοσύνης (Σανταρόζα), το mobile party Needless θα παρουσιάσει το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο urban dancefloor της πόλης.

Στις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει στον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου μια παράσταση με αυθεντικές διαχρονικές μελωδίες ελλήνων δημιουργών.

Στον ίδιο πεζόδρομο στις 23 Δεκεμβρίου έρχονται η Big Band του δήμου και ο Αlexandros Affolter με εορταστική διάθεση σε μία συναυλία με διαχρονικές τζαζ επιτυχίες, που παντρεύονται με τους ήχους των Χριστουγέννων. Ανήμερα των Χριστουγέννων στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης η «Xmas Extravaganza» της & Beyond στήνουν ένα μεγάλο μουσικό πάρτι.

Χριστούγεννα, η γιορτή των παιδιών

Ο Δήμος της Αθήνας έχει οργανώσει πλούσιες εκπαιδευτικές δράσεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και οικογένειες από άκρη σε άκρη της πόλης. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ένας σωστός προγραμματισμός γιατί κάποιες από τις δράσεις, αν και έχουν δωρεάν είσοδο, απαιτούν δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένων θέσεων.

Σάββατο 09/12/23

  • Χριστούγεννα στο Πάρκο Ελευθερίας από το Κέντρο Τεχνών

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν ιδιαίτερες χιονόμπαλες για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, με καρπούς και φύλλα από τα δέντρα του πάρκου, με γύψινα χριστουγεννιάτικα ελατάκια, με κορδέλες, νήματα και χάντρες.

  • «Οι Μάγοι με τα Δώρα» στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Σεπολίων

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι κατασκευών για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Μια χριστουγεννιάτικη οικολογική τσάντα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»
Εικαστικό εργαστήρι για οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Αφού τα παιδιά κάνουν μια βόλτα στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα των αρχών του 20ου αιώνα, με έμπνευση την έκθεση «Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα», ζωγραφίζουν μια υφασμάτινη οικολογική τσάντα για τα χριστουγεννιάτικα -κι όχι μόνο- ψώνια τους.

  • Συνάντηση με τους καλικάντζαρους. Σκανταλιές ή Ζωγραφιές; Από το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου

Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

  • Ηρακλής, ο προστάτης της ειρήνης στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά»

Θεατρική παράσταση μαριονετών από το Σωματείο Έργο Πολιτισμού Τέχνης & Εκπαίδευσης. Θεοί, ημίθεοι και θνητοί της ελληνικής μυθολογίας πρωταγωνιστούν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα, στη γέννηση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων και τη θέσπιση της πρώτης Ολυμπιακής εκεχειρίας.

Κυριακή 10/12/23

  • Ο Άγιος Βασίλης έρχεται στην πόλη στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Βαφειοχωρίου

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών. Ο Άγιος Βασίλης διηγείται χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παίζει με τα παιδιά, λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι του.

Σάββατο 16/12/23

  • Χριστουγεννιάτικα σουπλά στο Κέντρο Τεχνών

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 5 ετών. Με θέμα τον εορτασμό των Χριστουγέννων, τα παιδιά θα φιλοτεχνήσουν τα δικά τους έργα τέχνης με ειδικά χρώματα πάνω σε ύφασμα, με ή χωρίς την βοήθεια στένσιλ. Φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή τα δικά τους χριστουγεννιάτικα σουπλά.

Κυριακή 17/12/23

  • Ελάτε να φτιάξουμε ημερολόγια, στο Κέντρο Τεχνών

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Με χαρτόνι, χρώματα, χάντρες, κορδέλες και πολλή φαντασία, τα παιδιά θα δημιουργήσουν ξεχωριστά ημερολόγια για την καινούρια χρονιά.

Τετάρτη 20/12/23

  • Ο Μαγικός Κόσμος της Παραμυθούπολης – Το Κυνήγι του θησαυρού στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη

Θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών. Ένα έργο που θα ενθουσιάσει τους μικρούς θεατές, μεταφέροντάς τους με τον πιο έξυπνο τρόπο μηνύματα για την αγάπη, την ειρήνη και τη φιλία.

  • Χριστούγεννα στη Βιβλιοθήκη, Παιδική Βιβλιοθήκη Σταθμός Λαρίσης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 4 έως 9 ετών.

Παρασκευή 22/12/2

  • Μια χριστουγεννιάτικη νύχτα στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά από 5 έως 7 ετών. Κάτι περίεργο συνέβη εκείνη τη νύχτα στο Μουσείο. Τα εκθέματα ήταν αρκετά ανήσυχα, η πόλη στολισμένη, οι επισκέπτες του Μουσείου σε ρυθμούς Χριστουγέννων, οι μυρωδιές από τα γλυκίσματα έσπαγαν μύτες και οι ετοιμασίες για μια χριστουγεννιάτικη δεξίωση στον 3ο όροφο του Μουσείου ήταν σε πυρετώδεις ρυθμούς. Μέχρι που συνέβη κάτι τρομερό. Ένα θεατρικό παιχνίδι εμπνευσμένο από μια χριστουγεννιάτικη ιστορία και τα εκθέματα του Μουσείου.

Σάββατο 23/12/23

  • Στολίδια από όπερα στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 3,5 ετών. Τι καλύτερο από ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι γεμάτο ήχους της όπερας, μουσικοκινητικά και αισθητηριακά παιχνίδια, χρώματα και πολλά άλλα υλικά;

  • Ο συγγραφέας των Χριστουγέννων στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών. Οι συμμετέχοντες ερευνούν τη ζωή και το έργο του Τσαρλς Ντίκενς, ο οποίος έχει ταυτιστεί με την περίοδο των Χριστουγέννων. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;

  • Christmas Magic Bubble Show στον εξωτερικό χώρο του Athens Book Space

H καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marguerite προσκαλεί παιδιά από 0 ετών σε ένα συμμετοχικό Christmas Magic Bubble Show που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμυθιακό, τη φαντασία και το όνειρο.

Τρίτη 26/12/23

  • Μουσική Παράσταση για παιδιά «Ζαμομίνια» στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Έχοντας ως βάση τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, τα τραγούδια τους αφορούν στη φύση, τα ζώα, τα έντομα, δεινόσαυρους, περίεργα πλάσματα αλλά και ό,τι μπορεί να γεννήσει η φαντασία ενός μικρού ή μεγάλου παιδιού.

Τετάρτη 27/12/23

  • Αληθινά Παιχνίδια στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Πετραλώνων

Θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια. Η παράσταση αναδεικνύει το πρόβλημα που προκύπτει από την επέλαση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

  • Τα Μαγικά Χριστούγεννα στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά»

Μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια. Μια εορταστική υπερπαραγωγή με ηθοποιούς, μουσικούς και μάγο σε ένα μαγικό τσίρκο όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Πέμπτη 28/12/23

  • Γιορτή Φαντασμάτων στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών. Με τη βοήθεια της συλλογής βιβλίων της βιβλιοθήκης, οι συμμετέχοντες στη δράση συνεργάζονται ώστε να ανακαλύψουν τα φαντάσματα των Χριστουγέννων κι όχι μόνο.

  • Τα παγωτά που ονειρεύτηκαν να γίνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος

Χριστουγεννιάτικη δράση με αφήγηση και ζωγραφική για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Σάββατο 30/12/23

  • Γράμματα από τον Αϊ-Βασίλη στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων

Θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Μέσα από την αφήγηση και το τραγούδι, μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν στον κόσμο του Αϊ-Βασίλη και του Βόρειου Πόλου.

Για καρουζέλ, λούνα πάρκ και μια μεγάλη συναυλία στο Περιστέρι

Από τις 5 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2024 στην πλατεία Δημαρχείου στήνεται ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Καρουζέλ -σήμα κατατεθέν των γιορτών-, λούνα παρκ, γιορτινά τρενάκια και μια μεγάλη φάτνη. Ο Δήμος Περιστερίου έχει οργανώσει καθημερινά καλλιτεχνικά δρώμενα, με τη συμμετοχή ξωτικών, ανιματέρ, ζογκλέρ, αλλά και θεατρικές παραστάσεις, παιδικές ταινίες, θέατρο σκιών και εορταστικά εργαστήρια για όλους.

Στις 8 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη παρέλαση και γιορτή, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας, των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, των Κέντρων Φιλίας και των Δημιουργικών Εργαστηρίων του Δήμου. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Έλλης Κοκκίνου και του Δήμου Αναστασιάδη.

Ένας μήνας γιορτής στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ένας μήνας γιορτής έρχεται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με πολλές και ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τους μικρούς και μεγάλους της πόλης. Ένας μήνας με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα και αφήγηση παραμυθιών. Το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο χωριό έρχεται και φέτος στη Βούλα με εργαστήρια παιχνιδιών, εικαστικών, μουσικής και χορού, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολλές εκπλήξεις.

Για ένα δεκαήμερο από την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023 το χριστουγεννιάτικο χωριό θα προσφέρει 4ωρες δραστηριότητες πρωϊνής και απογευματινής απασχόλησης. Την παραμονή των Χριστουγέννων ο σύλλογος «Μαντηλάκι» θα ψάλλει δρομικά τα Κάλαντα της Μακεδονίας στην πλατεία Ιμίων της Βούλας. Γεμάτο το πρόγραμμα με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης μπορείς να παρακολουθήσεις την παράσταση «Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι».

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» Βούλας τη θεατρική παράσταση «Όπου Γης και Patris» και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου τη συναυλία: «Ο έρωτας στην όπερα» σε κείμενο της Μαρίας Καβογιάννη. Ένα χριστουγεννιάτικο θέαμα ζωντανεύει στη σκηνή με όχημα το πολύ γνωστό παραμύθι «Πινόκιο» την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, ενώ στις 23 Δεκεμβρίου η χαρούμενη παρέα του «SMILE MUSIC FESTIVAL» θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους στο Πάρκο Αγίου Ιωάννου.

Στις 29 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις «καλικαντζούρες», που καλούνται (κι ενίοτε πιέζονται) να μάθουν σωστά, για να γνωρίσουν την ιστορία της γλώσσας, στην παιδική παράσταση «Έχω τις λέξεις σου Χριστουγεννιάτικα».

Σε εορταστικούς ρυθμούς ο Βύρωνας

Με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους και εντυπωσιακούς στολισμούς μέσα στην πόλη, υποδέχεται ο Δήμος Βύρωνα τα φετινά Χριστούγεννα. Αφετηρία των εορτασμών θα είναι φέτος η Πλατεία Φατσέα. Τη φωταγώγηση του χριστουγενννιάτικου δέντρου στις 10 Δεκεμβρίου θα συμπληρώσουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα πάρτι και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο.

  • Σάββατο 16/12/23 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία»

Παιδική Θεατρική Παράσταση: «Ρούντολφ ο τραγουδιστής… αλλά της όπερας».

  • Κυριακή 17/12/23 στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου

Χριστουγεννιάτικο πάρτι και συναυλία με τους Mood Swings.

  • Δευτέρα 18/12/23 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με μελωδίες από τη μικτή χορωδία του Δήμου Βύρωνα «Μελωδικοί Ταξιδιώτες», υπό τη διεύθυνση του Θανάση Αρβανίτη.

  • Τετάρτη 27/12/23 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία»

Παιδική διαδραστική παράσταση «Ο Αη Βασίλης κάνει δίαιτα».

Μια μεγάλη συναυλία στο Μαρούσι

Με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου ανοίγει η αυλαία των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Αμαρουσίου, με την πόλη ήδη στολισμένη για να υποδεχθεί την πιο ζεστή γιορτή του χρόνου. Στην Πλατεία Ευτέρπης την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 20:00 θα φωταγωγηθεί το δέντρο υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Μιχάλης Stavento και Ήβη Αδάμου για μια ξεχωριστή γιορτινή βραδιά.

Παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια και ζωντανή εικόνα από το Ροβανιέμι στο Γαλάτσι

Η κεντρική πλατεία του Γαλατσίου και το Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου, Καμίνι, φιλοξενούν όλες τις χριστουγεννιάτικες δράσεις. Το καρουζέλ έχει ήδη στηθεί και περιμένει μικρούς και μεγάλους για βόλτες και φωτογραφίες. Αν βρεθείς στην πλατεία σε περιμένει μια μεγάλη έκπληξη αφού καθημερινά θα υπάρχει ζωντανή εικόνα απευθείας από το Ροβανιέμι και το Χωριό του Άγιου Βασίλη.

Θα επισκεφθείς τα ξύλινα σπιτάκια, θα ακούσεις τα κάλαντα, θα πάρεις μέρος στην κλήρωση για πολλά δώρα και θα δοκιμάσεις ζεστούς λουκουμάδες, χαλβάς Φαρσάλων, ποπ κορν, μαλλί της γριάς, ζεστά και λαχταριστά κάστανα, ξηρούς καρπούς και το παραδοσιακό ζεστό κρασί των Χριστουγέννων.

Στο Καμίνι, από τις 6 Δεκεμβρίου και κάθε μέρα για έναν μήνα, θα παίζονται παιδικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο και θα πραγματοποιούνται ενδιαφέροντα εργαστήρια για παιδιά.

Χριστούγεννα στο The Ellinikon Experience Park με λίγο από Βαν Γκογκ

Το The Ellinikon Experience Park φορά τα γιορτινά του και μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό, χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Λαμπιόνια, μουσικές, φωτεινές εγκαταστάσεις, λαχταριστές λιχουδιές και φυσικά ένα υπέροχο καρουζέλ στην Πλατεία Β του πάρκου.

Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Α φωταγωγήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και από τότε μονοπωλεί το ενδιαφέρον και είναι, ίσως, το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο του πάρκου. Ο κήπος δίπλα από το σιντριβάνι έχει στολιστεί με φώτα που δημιουργούν σχέδια εμπνευσμένα από τον διάσημο πίνακα “The Starry Night” του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Διασκεδαστικές εορταστικές δραστηριότητες και εργαστήρια περιμένουν τα παιδιά στα ξύλινα σπιτάκια Santa Grottos, στην Πλατεία Α. Θα δοκιμάσουν τη δημιουργική τους διάθεση και θα ετοιμάσουν πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κατασκευές και λαχταριστές λιχουδιές, ενώ θα ζήσουν συναρπαστικές διαδραστικές εμπειρίες, συμμετέχοντας σε χριστουγεννιάτικα μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια.

Χριστούγεννα με μουσική για όλα τα γούστα στην Κηφισιά

Ο Δήμος Κηφισιάς γιορτάζει τα Χριστούγεννα με ένα γεμάτο πρόγραμμα με μουσική, χορό, θέατρο καθώς και χριστουγεννιάτικες δράσεις για τα παιδιά. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό Σωματείο Κηφισιάς «Απόλλων Μουσηγέτης» διοργανώνει την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία του το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο της πόλης. Θα ακολουθήσει την επόμενη η συναυλία της Φιλαρμονικής «Ανδρέας Κατεβαίνης», μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στον αρχιμουσικό Φίλιππο Χίου μέσα από το άκουσμα των γνωστότερων ενορχηστρώσεών του.

Η διακεκριμένη υψίφωνος Κρίστυ Καθαρίου έρχεται τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου σε ένα μουσικό χριστουγεννιάτικο γκαλά. Όσοι κινηθείτε στους δρόμους της πόλης την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα συναντήσετε σίγουρα το γιορτινό τρενάκι με επιβάτες του τα μέλη της Φιλαρμονικής, αντηχώντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Χωρίς εισιτήριο θα υπάρξουν και θέσεις για όποιον επιθυμεί να επιβιβαστεί.

Τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να μείνουν παραπονεμένα. Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Το Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint-Saëns. Ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά τη μουσική του Camille Saint-Saëns και να εξοικειωθούν με τα μουσικά όργανα της κλασικής ορχήστρας. Την παραμονή των Χριστουγέννων στο εμπορικό κέντρο “Shoppingland” θα διασκεδάσεις με το εξαμελές σχήμα Da Band upbeat μουσικών με ένα πολύ δυνατό soul-funk χορευτικό πρόγραμμα διασκευών γνωστών ακουσμάτων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.