Συγκλονίζει η μαρτυρία συναδέλφου του 31χρονου αστυνομικού: «Τον έσωσε η διμοιρία»

Έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τα επεισόδια και τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού που χαροπαλεύει.

Μάχη για να παραμείνει στη ζωή συνεχίζει να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια επεισοδίων το βράδυ της Πέμπτης (07/12).

Ένας συνάδελφος του αστυνομικού μίλησε στο Live news και περιέγραψε τα όσα βίωσαν. «Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε την μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα. Το πόδι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η αιμοραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετη αιμοραγία και με κάρπα όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και για 10 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, ότου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα» είπε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα μετά τις δραματικές στιγμές Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κρατικό Νίκαιας και αμέσως διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγία, ενώ τα πλάνα δείχνουν το ασθενοφόρο να έχει παραλάβει τον τραυματία και κινείται γρήγορα, συνοδευόμενο από μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο, καθώς με επιστολή προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητείται να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγίες, καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ομοσπονδία Αστυνομικών: Να διακοπούν όλα τα πρωταθλήματα

Την διακοπή των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα και την ανάληψη των ευθυνών, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωση τους, (ΠΟΑΣΥ) μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού.

Παράλληλα στην ανακοίνωση τους οι αστυνομικοί εκφράζουν την θλίψη τους αλλά και την οργή τους για την «δολοφονική επίθεση εις βάρους του συναδέλφου» τους.

Οι αστυνομικοί ζητούν από τον Έλληνα πρωθυπουργό να διακόψει άμεσα σήμερα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα καλώντας ταυτόχρονα τους αρμόδιους φορείς να υψώσουν τείχος σε παρόμοιες ενέργειες βίας, όσο και την ελληνική δικαιοσύνη «να αναζητήσει τις ευθύνες, όσο ψηλά και αν αυτές υπάρχουν σε επίπεδο ιδιοκτησιών που ουσιαστικά λειτουργούν ως ηθικοί αυτουργοί σε δολοφονικές ενέργειες».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων οι συνάδελφοι του 31χρονου καλούν την κυβέρνηση να διακόψει τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, «έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων».

Η θέση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός από τη μεριά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι τα επεισόδια δεν είχαν καμία σχέση με τον αγώνα βόλεϊ της ανδρικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό, που διεξαγόταν εκείνη την ώρα στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη». Επιπλέον, οι ερυθρόλευκοι κατηγορούν την αστυνομία για «πανικόβλητη και τραγική αντίδραση».

Επιπλέον, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κάνει λόγο για «ομηρία» των φιλάθλων εντός του γηπέδου και για «παράνομη κατακράτηση» περίπου 500 ανθρώπων. «Απόφαση που θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των ναζί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των ερυθρόλευκων.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, κατήγγειλε «αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛΑΣ, με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα». «Με αναφορές, μάλιστα, σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Με φόντο τα όσα συνέβησαν στο Ρέντη, αύριο (09/12) στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα την οπαδική βία. Θα λάβουν μέρος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα για τη ριζική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και στόχος είναι να εξεταστεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και να ενεργοποιηθούν, εφόσον κριθεί αναγκαίο, τα επιπλέον «όπλα» που έχει στη φαρέτρα της η κυβέρνηση.

Πάνω από 200 άτομα έχουν αφεθεί ελεύθερα από όσους προσήχθησαν

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθερα πάνω από 200 άτομα, ενώ αναμένεται μέχρι αργά το βράδυ να αποχωρήσουν και τα υπόλοιπα.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού από ρίψη φωτοβολίδας προχώρησε σε μαζικές προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του κλειστού, προκειμένου να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.