Σχεδόν μία εβδομάδα αγνοείται από τα Διαβατά η 34χρονη Χρυσάνθη Μουχταροπούλου, με την οικογένειά της να την αναζητά, μετά από αναφορές πολιτών ότι την είδαν, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes φίλη της οικογένειας της Χρυσάνθης, η αγνοούμενη τις προηγούμενες μέρες εθεάθη σε περιοχές στα ανατολικά, συγκεκριμένα στην οδό Δελφών, στην Μπότσαρη, στην Καλαμαριά, στην ευρύτερη περιοχή του Ιπποκράτειου και πλησίον του Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Μιαούλη, ενώ πλέον υπάρχουν αναφορές και για την περιοχή του Ευόσμου.

Χθες εθεάθη κάτω από τη γέφυρα Δενδροποτάμου στη δυτική Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας το φάσμα των ερευνών που διεξάγουν από κοινού οικογένεια και εθελοντές. Το γεγονός ότι μετακινείται είναι μεν εμπόδιο στις έρευνες των διασωστών, ωστόσο το γεγονός ότι τα σημεία είναι αριθμημένα καθιστά τον εντοπισμό της θέμα χρόνου.

Η κοπέλα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία, όπως είπε η μητέρα της στο Live News του MEGA, επιβάλλεται να παίρνει φαρμακευτική αγωγή, την οποία αρνείται να λάβει.«Δεν δέχεται την αγωγή η Χρύσα και προσπαθώ να της το βάλω στο φαγητό, σε ρόφημα».

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε την Κυριακή 3/12 την 34χρονη να μπαίνει σε φούρνο και να ζητάει κάτι να φάει, λέγοντας ότι έχει χάσει την τσάντα της.

Η έκκληση της οικογένειας

Ανησυχία προκαλεί η ψυχολογική και σωματική κατάσταση της Χρυσάνθης, καθώς επί έξι μέρες περιπλανιέται με ελαφρύ ρουχισμό και ελάχιστη τροφή.

Γι’ αυτό η φίλη της οικογένειας κάνει έκκληση, μέσω του GRTimes, οι πολίτες που τυχόν εντοπίσουν την 34χρονη να καλέσουν άμεσα την Αστυνομία, το Χαμόγελο του Παιδιού ή τους συγγενείς, καθώς τις τελευταίες μέρες χάνεται πολύτιμος χρόνος στις αναζητήσεις των εθελοντών και τα ίχνη της κοπέλας χάνονται εκ νέου.

Όσον αφορά την περίπτωση εντοπισμού από πολίτες η φίλη της οικογένειας προτρέπει όποιον την δει να μην την πλησιάσει, ούτε να της μιλήσει, καθώς ενδέχεται να τρομάξει και να εξαφανιστεί. Συνίσταται λοιπόν η άμεση ενημέρωση των Αρχών και η διακριτική παρακολούθηση από μακριά, ώστε να μην χαθεί.

«Δεν της μιλάμε, αλλά ενημερώνουμε άμεσα το 100» λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμμος, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό της Χρυσάνθης.

Η Χρυσάνθη Μουχταροπούλου  έχει ύψος 1.63 μ., είναι αδύνατη, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε σκούρο τζιν παντελόνι, μπεζ γιλέκο, μαύρο σάλι και μαύρα παπούτσια.