Ερντογάν στην Αθήνα: Ο Γεραπετρίτης, η υπόκλιση και η εξήγηση

Τι είπε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης για την κίνηση που έκανε όταν ο τούρκος πρόεδρος πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου

Την ώρα που ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περνούσε το κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου στη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου η κάμερα τον έπιασε να κάνει μια κίνηση που έμοιαζε με υπόκλιση, κίνηση που σχολιάστηκε αρκετά.

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον Γιώργο Κουβαρά στην ΕΡΤ επισήμανε ότι η κίνησή του ήταν προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι προς τον Ερντογάν.

«Εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν φωνές που είναι αντίθετες στην προσέγγιση που επιχειρούμε με την Τουρκία» είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας:

«Δεν μπορώ παρά να είμαι ειλικρινής απέναντι στους συνομιλητές μου και να κινούμαι στη βάση αρχών και αξιών (…) Με τον Πρόεδρο Ερντογάν έχουμε την τυπική σχέση που έχει ένας υπουργός Εξωτερικών με τον αρχηγό κράτους» είπε και συνέχισε: «Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους. Όπως το έπραξα το Σάββατο που την είδα, το έπραξα και σήμερα και θα το πράττω πάντα. Στην αρχηγό του κράτους μου εγώ πάντοτε θα το πράττω αυτό. Εξάλλου τον πρόεδρο Ερντογάν τον είδα, όπως γνωρίζετε το πρωί. Εγώ τον υποδέχθηκα και νομίζω οι εικόνες μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους».

Δείτε στο 1:27

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.