Σε ισχύ είναι και σήμερα (6/12) το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν έως νωρίς το βράδυ πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Στο Ιόνιο (κυρίως στα νότια), τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως τις πρωινές ώρες.
  • Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία) έως το νωρίς απόγευμα.
  • Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως νωρίς το βράδυ.

«Απριλοδεκέμβρης» από την άλλη εβδομάδα

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή 8/12 και το Σαββατοκύριακο προς τα ανατολικά.

Την άλλη εβδομάδα, όμως, ο Απρίλης θα μπει στον Δεκέμβρη, έρχεται δηλαδή «Απριλοδεκέμβρης» όπως τον χαρακτήρισε ο μετεωρολόγος, με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο καιρός θα είναι σήμερα άστατος με βροχές, καταιγίδες και έντονη υγρασία, αλλά από το απόγευμα το κύμα κακοκαιρίας θα περάσει. Στην Αττική σιγά σιγά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και ο υδράργυρος μέχρι 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη βροχερός καιρός μέχρι το απόγευμα και το θερμόμετρο μέχρι 13 βαθμούς.

Αύριο Πέμπτη 7/12 θα έχουμε ένα σύντομο κύμα κακοκαιρίας από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, που θα ρίξει αρκετά τη θερμοκρασία.

Την άλλη εβδομάδα έρχεται «ατμοσφαιρικό βουνό» υψηλές βαρομετρικές πιέσεις, που θα κάνουν τον καιρό να θυμίζει -από Δευτέρα και κυρίως Τρίτη- Απρίλιο, παρά Δεκέμβριος. Ο υδράργυρος θα ανέβει, οι βροχές θα υποχωρήσουν και το θερμόμετρο θα φτάσει τους 23 βαθμούς.

Τσατραφύλλιας: Η Αννούλα 9 Δεκέμβρη δεν θα είναι του χιονιά

Την τάση ανόδου της θερμοκρασίας επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

«Η τάση του καιρού δείχνει οτι φέτος η Αννούλα (9 Δεκέμβρη) δεν θα είναι του χιονιά (Σαββατοκύριακο με αρκετό ήλιο)
-Την επόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να ξανάρθουν τα 20άρια!» αναφέρει χαρακτηριστικά