Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα την Πέμπτη (7/12). Μετά την άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Αθήνα κρατάει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, έχοντας ως στόχο να διατηρηθεί το καλό κλίμα των τελευταίων μηνών στα ελληνοτουρκικά ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Παρότι η επίσκεψη θα είναι σύντομη καθώς θα διαρκέσει μόλις κάτι παραπάνω από 4 ώρες ο κ.Ερντογάν θα καταφθάσει στην Αθήνα με τρία αεροπλάνα. Στο ένα θα βρίσκεται ο ίδιος, 8 υπουργοί και 15 εκπρόσωποι των ΜΜΕ, στο δεύτερο διάφορα μέλη της διπλωματικής αποστολής ενώ στο τρίτο θα βρίσκονται μόνο οι λιμουζίνες του Τούρκου Προέδρου.

Τα «Beast» του Ερντογάν

Πρόκειται για δύο υπερπολυτελή οχήματα Mercedes – Maybach S 600 Guard με τον Τούρκο Πρόεδρο να διαθέτει συνολικά 6 τέτοιες λιμουζίνες που τον μεταφέρουν τόσο στις επισκέψεις του στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ο συγκεκριμένος στόλος των προεδρικών αυτοκινήτων ανανεώθηκε το 2017.

Πέραν της άνεσης, τα συγκεκριμένα οχήματα παρέχουν απόλυτη προστασία καθώς αντέχουν σε πυροβολισμούς, εκρήξεις, ακόμη και σε επίθεση με χημικά, αφού στο εσωτερικό υπάρχει ειδικό κύκλωμα αέρα που δεν επιτρέπει την είσοδο εξωτερικών αερίων.

Παράλληλα, το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικό κράμα τιτανίου που προσφέρει την απαραίτητη θωράκιση, ενώ οι πόρτες είναι ενισχυμένες με επιπλέον ατσάλι πάχους 13 εκατοστών.