Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν στον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός.

Την ώρα που ο αγώνας  είχε έτσι κι αλλιώς εστίες έντασης λόγω των διαιτητικών αποφάσεων του Τάσου Παπαπέτρου αλλά και του υπεύθυνου του VAR, Ευστάθιου Γκορτσίλα εις βάρος των ερυθρολεύκων, κυρίως με τα ακυρωθέντα γκολ, η απόφαση για είσοδο των ΜΑΤ και η χρήση χημικών έκανε ακόμη πιο τεταμένη την ατμόσφαιρα.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα επέβαλε την διακοπή του αγώνα, ενώ ο συνωστισμός που προκλήθηκε από τους χιλιάδες οπαδούς κατά την έξοδό τους από το γήπεδο, από θαύμα δεν προκάλεσε τραυματισμούς.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και οι ποδοσφαιριστές χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες και παροχή οξυγόνου λόγω των χημικών, ενώ αποτροπιασμό προκαλεί και η εικόνα του τερματοφύλακα του Βόλου να έχει καταρρεύσει.

Ακόμα και οι διαιτητές με τους παίκτες του Ολυμπιακού και του Βόλου δεν γλίτωσαν την «επίθεση» της ΕΛ.ΑΣ. με χημικά μέσα στο γήπεδο

Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο

Για όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε για χιλιάδες φιλάθλους εντός του γηπέδου, ευθύνη φέρουν η Ελληνική Αστυνομία και ο ίδιος ο υπουργός, κ. Γιάννης Οικονόμου.

Δεν είναι δυνατόν η εξέλιξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα να κρίνεται από την απόφαση ενός αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

Και για αυτή την κατάσταση την απόλυτη ευθύνη έχει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Οικονόμου.

Ευθύνη έχει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φυσικά από τον κάδρο των ευθυνών δεν λείπει και ο αρμόδιος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βουλιάζει

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βουλιάζει στον βούρκο της ανυποληψίας και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε και ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στο Βόλο, κάνοντας λόγο για «Εγκληματική Οργάνωση» και «Παρακράτος» που αυτή τη στιγμή διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει ασφαλώς ευθύνη σε κυβερνητικό επίπεδο, καθώς δεν έχει γίνει το παραμικρό, δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση για να μπει τέλος στο καθεστώς ανομίας που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού αντιλαμβάνεται τα όσα γίνονται και καταλαβαίνει πολύ καλά ποιος είναι ο στόχος.

Οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας τους και δεν αφήνουν ποτέ μόνο τον Ολυμπιακό.

Κι έχουν φυσικά το δικαίωμα έκφρασης της διαμαρτυρίας τους για όσα βλέπουν καθημερινά να γίνονται εις βάρος του λαοφιλέστερου συλλόγου της χώρας.