Βρετανία: Νέοι τριγμοί στο παλάτι μετά τις αποκαλύψεις για τους «βασιλικούς ρατσιστές»

Οι πρώτες εμφανίσεις Κέιτ και Καρόλου μετά το σκάνδαλο με τα ρατσιστικά σχόλια και η απάντηση του συγγραφέα Omid Scobie.

Νέος σεισμός εκδηλώθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά την αποκάλυψη των ονομάτων της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Καρόλου ως των «βασιλικών ρατσιστών» στο βιβλίο «Endgame».

Η εν λόγω αποκάλυψη περιλαμβάνεται μόνο στην Ολλανδική έκδοση του βιβλίου, με τον συγγραφέα Omid Scobie να αρνείται την την ευθύνη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, παρόλο που οι μεταφραστές της Ολλανδικής έκδοσης επιμένουν ότι τα ονόματα βρίσκονται στο χειρόγραφο που τους έστειλαν.

«Το βιβλίο που έγραψα, το βιβλίο που επιμελήθηκα, το βιβλίο που υπέγραψα δεν περιείχε ονόματα. Είμαι τόσο απογοητευμένος όσο όλοι οι άλλοι», ανέφερε ο Scobie σε συνέντευξή του στο ΒBC λέγοντας παράλληλα ότι «δεν θα απολογηθώ γιατί ακόμα θέλω να μάθω τι έχει συμβεί».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν εμφανίστηκε στην εκπομπή του «Piers Morgan Uncensored» και έκανε την αποκάλυψη των ονομάτων.

Δικαιολογώντας την απόφασή του ο Μόργκαν είπε ότι με τον τρόπο αυτό οι Βρετανοί θα μπορούν να συζητήσουν πιο ανοιχτά για το θέμα αυτό

Business as usual για το παλάτι

Την ίδια ώρα, ανεπηρέαστοι φαίνονται Κέιτ Μίντλετον και Πρίγκιπας Γουίλιαμ, οι οποίοι πραγματοποίησαν και την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση λίγες ώρες μετά τις εν λόγω αποκαλύψεις για να παρακολουθήσουν το Royal Variety Performance.

Από την πλευρά του ο Βασιλιάς Κάρολος προσερχόμενος στη σύνοδο COP28 για την κλιματική αλλαγή στο Ντουμπάι, δήλωσε πως είναι «πολύ καλά… σχεδόν…».

Ωστόσο, η βασιλική οικογένεια εξετάζει όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης και της νομικής δράσης σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στη MailOnline.

Στο μεταξύ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για το ποιος διέρρευσε τα ονόματα του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον στον Omid Scobie.

Μια πηγή από το παλάτι ανέφερε πως είναι εξαιρετικά απίθανο η «κακή και εσκεμμένη επίθεση» να προήλθε από το εσωτερικό του παλατιού.

Τον Μάρτιο του 2021, η Μέγκαν Μαρκλ, είχε προχωρήσει σε καταιγιστικές αποκαλύψεις για το Παλάτι σε συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον Πρίγκιπα Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ, καταλογίζοντας σε μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ότι «ανησυχούσαν» για το χρώμα του δέρματος του γιου της, Άρτσι.

Δείτε το απόσπασμα

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.