Άιντραχτ – ΠΑΟΚ 1-2: Aπευθείας πρόκριση στους 16 του Conference

Άξια η πρωτιά του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Conference League και η θέση στους 16, καθώς νίκησε 2-1 στη Φρανκφούρτη και δεν χρειάζεται άλλο αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας άλλη μια λαμπρή εμφάνιση στην Ευρώπη κατάφερε να νικήσει 2-1 την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη και να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «16» του Conference League χωρίς ενδιάμεση φάση. Σκόρερ για την ομάδα του Λουτσέσκου οι Κετζιόρα και Ζίβκοβιτς.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο «δικέφαλος» εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλό του και με τη στήριξη των περίπου 8.000 οπαδών του, που βρέθηκαν στις εξέδρες, έστειλε ηχηρό μήνυμα για μία μεγάλη ευρωπαϊκή συνέχεια.

Ο αγώνας

Χωρίς μεγάλη ένταση και με το μυαλό τους στην άμυνα μπήκαν οι δύο ομάδες στο ματς. Οι Γερμανοί απείλησαν πρώτοι με δύο σουτ των Λάρσον και Μαρμούς, τα οποία αμφότερα κατέληξαν αρκετά άουτ.

Στο 11′ το σουτ του Τσαϊμπί έδιωξε ο Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά έφτασε σε τελική στο 13’ με το πλασέ του Τάισον να μπλοκάρεται από τον Τραπ. Στην επόμενη καλή στιγμή, ο Τάισον δεν κατάφερε να κάνει σωστά την τελική προσπάθεια όταν συνδυάστηκε με τον Σαμάτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μουργκ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Τραπ έδιωξε με το πόδι.

Οι γηπεδούχοι είχαν νέα τελική στο 32′ με τον Μαρμούς να νικιέται κατά κράτος από τον Κοτάρσκι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 0-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να φτάσει σε κλασική ευκαιρία αλλά η τελική πάσα του Ζίβκοβιτς στον Τάισον ήταν λίγο πιο δυνατή απ’ ό,τι έπρεπε.

Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο 51’ όταν ο Μουργκ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, που κέρδισε ο Σαμάτα σε καλή θέση αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η ομάδα του Λουτσέσκου άνοιξε το σκορ στο 55’ όταν ο Κετζιόρα εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην άμυνα των Γερμανών και πλάσαρε εύστοχα από την μικρή περιοχή.

Άμεση βέβαια ήταν η απάντηση των γηπεδούχων. Στο 58’ ο Μαρμούς με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Σαϊμπί ισοφάρισε για την ομάδα του. Για το επόμενο 10λεπτο οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά αλλά ο Κοτάρσκι ήταν σε όλες τις φάσεις εκεί να τους σταματήσει.

Στο 73’ ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά το προβάδισμα! Μετά το σουτ του Μπράντον και την ασθενή απόκρουση του Τραπ, ο Ζίβκοβιτς από κοντά έκανε το 1-2. Η Άιντραχτ έχασε απίθανη ευκαιρία στο 84’ με τον Μαρμούς αλλά οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το ματς και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης μέσα στη Φρανκφούρτη.

Άιντραχτ: Τραπ, Τούτα, Σμόλτσιτς, Πάτσο, Εμπιμπέ (87′ Φέρι), Λάρσον, Σκίρι (54′ Γιάκιτς) Ενκουνκού, Γκέτσε (74′ Μπούτα), Μαρμούς, Τσαϊμπί

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (80′ Εκόνγκ), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (80′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (67′ Κωνσταντέλιας), Τάισον (83′ Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (67′ Τόμας)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.