Σκυλακάκης στο Mega: «Περιμένετε ως τον Ιανουάριο για τα τιμολόγια ρεύματος»

Η συμβουλή του Υπουργείου Ενέργειας προς τους καταναλωτές μετά τις διαρκείς οχλήσεις από παρόχους ρεύματος.

Από Πρωτοχρονιά του 2024 έρχονται τα νέα τιμολόγια ρεύματος, τα οποία ανάλογα με το χρώμα που θα φέρουν θα έχουν και τις αντίστοιχες χρεώσεις.

Είναι γνωστό πως τις τελευταίες ημέρες οι εταιρίες προμήθειας ρεύματος προβαίνουν σε μαζικές τηλεφωνικές κλήσεις και αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα στους καταναλωτές για την επιλογή εναλλακτικής παροχής και νέων τιμολογίων.

Το Υπουργείο συμβουλεύει

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, οι εταιρείες αποθαρρύνουν την επιλογή του «πράσινου τιμολογίου», που το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί το πιο ανταγωνιστικό υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Προτείνεται μάλιστα την ίδια στιγμή να επικρατήσει σύνεση και αναμονή μέχρι την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες συγκρίσεις στις χρεώσεις.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης, «να περιμένουν οι καταναλωτές να δουν πρώτα τα τιμολόγια του ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου και με ένα απλό κλικ μέχρι τέλος του μηνός μπορούν να διαλέξουν. Δεν χρειάζεται να βιαστούν».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.