Οταν ο Τσίπρας κέρδισε τον Κασσελάκη στο χειροκρότημα

30 δευτερόλεπτα χειροκρότησαν τον Τσίπρα, 11 τον Κασσελάκη

Παρόντος του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Πέμπτης.

Εκείνο που παρατήρησα, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, είναι ότι όρθιοι με ενθουσιασμό χειροκροτούσαν παρατεταμένα οι βουλευτές και οι συνεργάτες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα όταν μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής για την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το χειροκρότημα που εισέπραξε ο πρώην πρωθυπουργός διήρκεσε περί τα 30 δευτερόλεπτα, ενώ το χειροκρότημα όταν μπήκε ακολούθως ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ακριβώς 11 δευτερόλεπτα. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση μετά την διάσπαση και τις μαζικές αποχωρήσεις μελών και στελεχών ανά την χώρα και ήταν επίσης και η πρώτη θεσμική δημόσια παρουσία του κ. Τσίπρα μετά την ρήξη που ανεπιτυχώς επιχείρησε ο ίδιος να αποτρέψει, σημειώνει η ίδια πηγή.

Υπό μια έννοια ήταν το πρόσωπο της χθεσινής συνεδρίασης. Εισήλθε χαμογελαστός, με γκριζαρισμένους πλέον κροτάφους, αντάλλαξε πολλές χειραψίες και έβγαλε και σέλφι, ενώ προτίμησε να κάτσει στα ορεινά δίπλα στον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη. Παρακολούθησε την ομιλία Κασσελάκη με ύφος προβληματισμένο, ειδικά όταν ο διάδοχός του αναφέρθηκε στα τραύματα του πρόσφατου σχίσματος.

«Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την αίθουσα είχε 149 Βουλευτές. Μετά είχε 145. Μετά 86. Μετά 71. Και τέλος 47. Με άλλα λόγια, χάσαμε το 68% της κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο κ. Κασσελάκης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.