Η Χάρις Αλεξίου, αποτελεί κομμάτι της ζωντανής ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού. Κομμάτι του παρελθόντος αλλά και του παρόντος, παρουσίασε προσφάτως την νέα της εργασία «Reworks», όπου οι παραγωγοί της νέας γενιάς, Ερμής Γεραγίδης (Ermis) και Ισίδωρος Κιλούδης (Issy Beats), με τον Μάνο Θεοφίλου να έχει το γενικό πρόσταγμα του project, ανέλαβαν την ευθύνη να παρουσιάσουν ξανά στο κοινό, οκτώ από τα δεκάδες τραγούδια του παρελθόντος της ερμηνεύτριας.

Ο σεβασμός δεδομένος όπως και η νέα πνοή που διαχέεται σε όλο τον δίσκο, τραγουδιών που έχουν ηχογραφηθεί σε προγενέστερο χρόνο.

«Πανσέληνος»

Λαμβάνουμε την εξής υπόθεση εργασίας: κάθε καλλιτεχνικό έργο εκφράζει την συγκεκριμένη στιγμή/εποχή του δημιουργού του και όλων των συμμετεχόντων ενώ κάθε προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του, το αποκόβει από την γενεσιουργό του αιτία. Μόνο που στο «Reworks» η Χάρις Αλεξίου και οι συνεργάτες της, τολμούν να αναμετρηθούν με το παρελθόν και να βγουν νικητές.

«Ο άνθρωπος του κάβου»

Η Χάρις Αλεξίου, στην προκειμένη περίπτωση δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, από όσα έχει κάνει σε όλο της την καριέρα. Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς, παλαιότερους και νεότερους, είτε δισκογραφικά είτε σε μουσικές σκηνές, συναυλίες κοκ.

Πιστή λοιπόν στην στάση της, εδώ συνεργάζεται με τους Χρήστο Μάστορα στο «Εσύ με ξέρεις πιο πολύ», στην εμβληματική «Πανσέληνο» με την Kid Moxie (γνωστή από τη συμμετοχή της στο soundtrack του «Maestro», στο «Milky Way» του Κεκάτου), «Μες τα δυο της μάτια» με τους O.P.A. ενώ τα ανέκδοτα κομμάτια της είναι τα «Φύγε» όπου ραπάρει ο ΛΕΞ και το «Ασπρο Φεγγάρι».

«Το τανγκό της Νεφέλης»

Ιδιαίτερες σαφώς η συνεργασία της με τον ΛΕΞ, αλλά από την άλλη μεριά δεν προκαλεί καμιά απορία η συνεργασία της Αλεξίου μαζί του, αφού δεν φείδεται εκπλήξεων στις συνεργασίες αλλά και η αλλαγή του στίχου στην «Πανσέληνο». Αλλλάζει τον στίχο «τα ζήτησα όλα απ’ τη ζωή μου, τα πλήρωσα με την ψυχή μου» κάνοντάς τον «τα ζήτησα όλα απ’ τη ζωή μου, τα πλήρωσα με τη φωνή μου».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ερμηνεύτρια μιλά δημόσια για τα ζητήματα με τη φωνή της, μόνο που αυτή τη φορά το κάνει με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα από όλους. Τραγουδώντας.

«Εσύ με ξέρεις πιο πολύ»

Μισό αιώνα, στο προσκήνιο έχει αποδείξει γιατί είναι η κορυφαία ελληνίδα ερμηνεύτρια. Γιατί είναι η ερμηνεύτρια που γνωρίζει πως να υποστηρίξει τις επιλογές της. Γιατί είναι η τραγουδίστρια που κάνει τα κομμάτια που ερμηνεύει πρώτα δικά της για να τα μοιράσει απλόχερα στη συνέχεια στο κοινό. Γιατί είναι η ερμηνεύτρια που δεν διστάζει να πειραμιστεί. Γιατί είναι η ερμηνεύτρια που δεν διστάζει να (συν)εργαστεί με νέους.

Το «Reworks», είναι τόσο ανοιχτό σε ερμηνείες όσο ανοιχτή είναι πάντοτε η Χάρις Αλεξίου.

«Ψυχές και σώματα»

Tracklist:

  1. Ο άνθρωπος του κάβου
  2. Εσύ με ξέρεις πιο πολύ (με τον Χρήστο Μάστορα)
  3. Άσπρο φεγγάρι
  4. Μια πίστα από φώσφορο
  5. Μία είναι η ουσία
  6. Ψυχές και σώματα
  7. Πανσέληνος (με την Kid Moxie)
  8. Φύγε (με τον ΛΕΞ)
  9. Μες στα δυο της μάτια (με τους O.P.A.)
  10. Το τανγκό της Νεφέλης

Το «Reworks» κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από την Estia Recordings και την Minos EMI, a Universal Music company.

Βρείτε το album «REWORKS» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες https://harisalexiou.lnk.to/Reworks

Βρείτε την Χάρις Αλεξίου στα:

Spotify Artist Page: https://spoti.fi/2tPDUWp

Instagram: https://bit.ly/2zi2m8K