Μεσανατολικό: Επεκτείνεται κατά δύο μέρες η εκεχειρία Χαμάς – Ισραήλ

Η Χαμάς επιβεβαιώνει ότι η εκεχειρία παρατάθηκε σε συμφωνία με το Κατάρ και την Αίγυπτο.

Επετεύχθη συμφωνία για παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα κατά δύο ημέρες σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, το οποίο μεσολάβησε από την πρώτη στιγμή για την επίτευξη συμφωνίας.

Η Χαμάς επιβεβαιώνει ότι η εκεχειρία παρατάθηκε σε συμφωνία με το Κατάρ και την Αίγυπτο, καθώς το Ισραήλ είχε δηλώσει ότι ήταν ανοιχτό σε παράταση της παύσης των μαχών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση περισσότερων αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της Χαμάς στον Λίβανο δήλωσε ότι ετοιμάζονται λίστες ομήρων προκειμένου να προωθηθεί η παράταση της κατάπαυσης του πυρός. Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν δήλωσε στο κανάλι Al-Arabi του Κατάρ ότι «ετοιμάζουμε νέους καταλόγους ομήρων για να διασφαλίσουμε ότι θα προωθηθεί η παράταση της εκεχειρίας».

Πέντε αεροπλάνα με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ αναφέρει ότι τα αεροπλάνα κατευθύνονταν στην αιγυπτιακή πόλη Ελ-Αρίς, από όπου η βοήθεια θα μεταφερόταν στη Γάζα.

Τα αεροπλάνα μεταφέρουν 156 τόνους βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, ιατρικών ειδών και προμηθειών στέγης.

Στην Αίγυπτο το γαλλικό ελικοπτεροφόρο πλοίο Dixmude
Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο πλοίο Dixmude, που έχει διαμορφωθεί καταλλήλως για να προσφέρει νοσοκομειακή υποστήριξη στους τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας, έφτασε σήμερα στο λιμάνι Αλ Αρίς της Αιγύπτου, σύμφωνα με μια λιμενική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχει θέσει εκτός λειτουργίας πολλά νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα και εκείνα της νότιας, αν και υπερπλήρη, εξακολουθούν να παραλαμβάνουν τραυματίες.

Το γαλλικό πλωτό νοσοκομείο διαθέτει δύο χειρουργεία και περίπου 60 νοσοκομειακές κλίνες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.