Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και με αφορμή την καμπάνια του Mega για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, διηγήθηκε στο Live News την εμπειρία μιας στενής φίλης που έπεσε θύμα μέσα στον γάμο της.
«Έχουμε δει και θέλω να είμαι κάθετη, επειδή το έχω δει στο κοντινό μου περιβάλλον, ότι θεωρούμε ότι δεν θα συμβεί σε εμάς. Θεωρούμε ότι η κακοποίηση είναι κάτι που συμβαίνει στην επαρχία, ότι συμβαίνει σε πολύ χαμηλά εισοδήματα ή κάτι που συνέβαινε στο παρελθόν και δεν συμβαίνει πια» ανέφερε αρχικά και αποκάλυψε πως «έχω πολύ κοντινή φίλη μου, η οποία ήταν θύμα κακοποίησης».
Γι’ αυτό και «είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι μπορεί να συμβεί σε όλες μας. Σε πλούσια ή σε φτωχή, σε γυναίκα που μένει στην Αθήνα ή στην επαρχία, σε νεότερη ή σε μεγαλύτερη, σε πολύ μορφωμένη ή σε λιγότερο μορφωμένη. Όταν θεωρούμε ότι η κακοποίηση είναι συνδεδεμένη με το εισόδημα ή τη μόρφωση, θεωρούν πως εάν μιλήσουν γι’ αυτό, τότε αυτομάτως κατεβαίνουν στα μάτια του κόσμου».
«Ήταν σε γάμο παιδιά, έχει χωρίσει»
Όπως ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, μόλις η φίλη της την πληροφόρησε για την κακοποίησή της, η ίδια τη συμβούλευσε ν’ απευθυνθεί σε δομές που θα τη βοηθήσουν.
Συνεχίζοντας την εξιστόρηση των γεγονότων η υφυπουργός ομολόγησε ότι η κακοποιημένη φίλη της «φοβόταν πάρα πολύ και η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πάει η ίδια άμεσα στην αστυνομία. Ήταν σε γάμο με παιδιά. Γι’ αρχή δεν ήξερε ότι υπάρχουν δομές, το υποψιαζόταν. Πίστευε, όμως, ότι οι κρατικές δομές υποστήριξης είναι δομές που έχουν να κάνουν με πάρα πολύ ταλαιπωρημένο κόσμο, στον οποίο δεν έβαζε τον εαυτό της σε αυτή την κατηγορία».
«Σήμερα έχει χωρίσει, δεν έχει πάρει διαζύγιο ακόμα, αλλά έχει μαζί της τα παιδιά», συμπλήρωσε.
«Μπορεί να συμβεί σε όλες. Είναι πάρα πολύ κακό για τα παιδιά. Αν μένει γι’ αυτά, κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος» κατέληξε.
Να σημειωθεί πως το Mega αναλαμβάνει να περιγράψει τα βήματα για την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών μέσα από εκτενή ρεπορτάζ, συνεχείς αναφορές, ειδικές εκπομπές και διαρκή πληροφόρηση από τον αέρα του σταθμού, αλλά και τα social media. Παράλληλα 14 γυναίκες παρουσιάστριες του Μεγάλου Καναλιού υψώνουν την παλάμη τους και μας θυμίζουν πως υπάρχει τρόπος να μπει τέλος στην κακοποίηση.