Άλλη μια δημοσκόπηση επιβεβαίωσης του νέου, αναδιαμορφωμένου, πολιτικού σκηνικού είδε το φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα της Pulse από τις 19 ως τις 21 Νοεμβρίου, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, αποτύπωσε την πτωτική τάση του τρίτου ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που η εσωτερική περιδίνηση φθείρει και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η πρόθεση ψήφου

Φυσικά, δεν αμφισβητείται η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι πρώτη με μεγάλη διαφορά. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 33%, έναντι 13% του ΠαΣοΚ που έχει παγιωθεί ως δεύτερος πόλος, και 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, εμφανίζεται στο 9%.

Στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ φτάνει στο 38%, το ΠαΣοΚ κερδίζει λίγο ακόμα (15%), όπως αυξάνει τα ποσοστά του και ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, ενώ διψήφιο είναι το ποσοστό του ΚΚΕ (10,5%).

Το μεγάλο ερώτημα για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι αν θα καταφέρει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη, τη στιγμή που το 62% των όσων συμμετείχαν στην έρευνα εκτίμησε πως η κατάσταση στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι μη αναστρέψιμη. Και δεν είχαν καν μεσολαβήσει οι τελευταίες εξελίξεις με την αποχώρηση των στελεχών από την ομάδα Αχτσιόγλου.

Δεν είναι συμπτωματικό πως σε δύο διαφορετικές κατηγορίες για το παρόν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ οι ερωτηθέντες το βλέπουν δυσοίωνο σε ποσοστό 62%.