Το γραφείο του Πρωθυπουργού ενημέρωσε για το πρόγραμμα που θ’ ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη.

Το πρωινό θ’ αρχίσει στις 11:00 με την ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής σε συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και του Έβρου, όπως επίσης την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η συνέχεια θα βρει τον Πρωθυπουργό να επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου στις 17:30 να υποδεχθεί τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή.

Το ραντεβού εντάσσεται στις διαρκείς επαφές που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όλους τους αιρετούς άρχοντες που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Έχει πάντως έναν ιδιαίτερο συμβολισμό αυτή η συνάντηση, ως η πρώτη από τις επόμενες, καθώς ο κ. Τρεπεκλής, αν και πολιτικός από τη «γαλάζια δεξαμενή», κατέβηκε ως ανεξάρτητος και κέρδισε με ποσοστό που ξεπέρασε το 65% στον β’ γύρο την Ρόδη Κράτσα, η οποία είχε λάβει το επίσημο χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί, ούτως ή άλλως, πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό όλων των περιφερειαρχών και δημάρχων που εκλέχθηκαν, ανεξαρτήτως προέλευσης ή στάσης που τήρησαν στη διαδικασία.