Καθώς διανύουμε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του πλανήτη, αντλούμε έμπνευση και ελπίδα από πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν την παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος. Μία τέτοια πρωτοβουλία πραγματοποιεί και ο Όμιλος Φάις με την αρωγή του We4All, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε μία κοινή, ελπιδοφόρα δράση η οποία αποβλέπει σε ένα πιο πράσινο «αύριο»!

Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, ο Όμιλος Φάις κινείται σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης όπως ακριβώς οφείλει: Υπεύθυνα. Και μία σχετική δράση που προσέθεσε πρόσφατα στη «βεντάλια» των σχετικών ενεργειών του, αποτελεί και η σπουδαία συνεργασία με τον We4ALL. Ο We4All είναι ένας παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του από τη χώρα μας το 2018 και στοχεύει στο να συμβάλλουμε έτσι ώστε να «θεραπευτεί» το οικοσύστημα, θυμίζοντάς μας παράλληλα πως αυτός ο πλανήτης είναι το μεγάλο σπίτι που μας φιλοξενεί όλους.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως μεγάλο μέρος της δράσης του We4ALL είναι και οι δενδροφυτεύσεις. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας την έμπρακτη στήριξη του Ομίλου Φάις ως Supporter, ο We4All προχώρησε μέσα στον Οκτώβριο στη φύτευση 50 δέντρων, όπως κυπαρίσσια, δάφνες Απόλλωνα, κουτσουπιές και χαρουπιές, στην μεγάλη  δασική έκταση που είχε πληγεί στις Ροβιές Ευβοίας. Μάλιστα, η επιλογή των δενδρυλλίων δεν ήταν τυχαία, μιας και τα συγκεκριμένα είδη είναι βραδύκαυστα, δύσφλεκτα, ανθεκτικά και εναρμονίζονται εύκολα με το εκάστοτε οικοσύστημα.

Η συγκεκριμένη φύτευση ήταν μόνο η αρχή ενός μεγάλου σχεδίου, ενός σχεδίου που επιδιώκει να… πρασινίσει και να ζωντανέψει κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ακριβώς για αυτό, μέχρι το τέλος της χρονιάς, 100 επιπλέον δέντρα θα έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές όπως τα Καλύβια Αττικής, αλλά και η Παιανία σε μία έκταση η οποία παλαιότερα λειτουργούσε ως χωματερή. Και αν αποδεικνύουν κάτι όλα τα παραπάνω, αυτό είναι πως για τον Όμιλο Φάις, μόνιμος και διαρκής στόχος είναι ένα καλύτερο και πιο πράσινο μέλλον για όλους εμάς και για τις επόμενες γενιές!