ΣΥΡΙΖΑ: Υπερ της αποχώρησης των «6+6» ο Ηλιόπουλος – «Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο»

Κατά πληροφορίες, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην εισήγησή του κατά την διάρκεια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ομάδας των «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο»

Οι «6+6» συνεδριάζουν από τις 11 το πρωί ύστερα από μια εβδομάδα εξελίξεων με αποκορύφωμα την αποχώρηση της Ομπρέλας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά πληροφορίες, ο Νάσος Ηλιόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των επαφών του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Προς νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα;

Η ενδεχόμενη αποχώρηση των «6+6» θα δημιουργήσει και νέα δεδομένα εντός του Κοινοβουλίου καθώς δεν αποκλείεται να συσταθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τα νούμερα φαίνεται ότι βγαίνουν αφού στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου στέκονται σίγουρα ακόμη έξι βουλευτές.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για την Σία Αναγνωστοπούλου, την Μερόπη Τζούφη, τον Νάσο Ηλιόπουλο, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τη Θεανώ Φωτίου και τον Αλέξη Χαρίτση.

Xείρα φιλίας και… επίθεση

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης εξακολουθεί να τείνει χείρα φιλίας προς την Εφη Αχτσιόγλου και τους συν αυτής, έχοντας ωστόσο προειδοποιήσει τα στελέχη της για αποστασία, σε περίπτωση που επιλέξουν τελικά την έξοδο από το κόμμα.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, δυναμίτισε περαιτέρω το κλίμα μεταξύ των «6+6»  και των Προεδρικών, με ανάρτησή του αναφορικά με μια παρέμβαση που είχε κάνει η Σία Αναγνωστοπούλου πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δε μπορεί η ίδια να αναλάβει θέση συντονιστή στο κόμμα ενώ είναι εκείνος υπερσυντονιστής. «Δυο πράγματα μπορώ να πω τελικά για τη Σια Αναγνωστοπουλου και αυτά που είπε για μένα και μάλιστα 2 φορές, 1) Συντρόφισσα Σία Αναγνωστοπούλου, πράγματι “δεν κάνω για επιτελικές θέσεις”. 2) ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!» ανέφερε ο ίδιος.

Στάση αναμονής από την «Ομπρέλα»

Στην «Ομπρέλα» τηρούν στάση αναμονής αφού ενδεχόμενη παραμονή της ομάδας Αχτσιόγλου στον ΣΥΡΙΖΑ θα αποδυναμώσει το εγχείρημα δημιουργίας ενός νέου αριστερού κόμματος. Οι παρασκηνιακές επαφές έχουν φουντώσει και στην «Ομπρέλα» δεν θα ήθελαν αυτό που ξεκίνησε στην Κεντρική Επιτροπή να μείνει στη μέση καθώς έτσι ο «νικητής» της αναμέτρησης θα είναι ο κ.Κασσελάκης που και θα έχει ξεμπερδέψει με την σκληρή εσωκομματική αντιπολίτευση και θα έχει διατηρήσει τη νέα γενιά στελεχών εντός των τειχών ελπίζοντας αρχικά σε επιβράδυνση της δημοσκοπικής πτώσης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.