Με προστατευτικά μπαλόνια, επιπλέον σφίξιμο των κάβων και την απαραίτητη βοήθεια ενός ρυμουλκού που έσπευσε κοντά του έγινε η προσπάθεια σταθεροποίησης του αντιτορπιλικού «Βέλος», το οποίο αγκυροβολημένο στην παραλία της Θεσσαλονίκης λειτουργεί πλέον ως μουσείο για τον αντιδακτορικό αγώνα.
Από τους ανέμους ταχύτητας που ξεπερνά τα 90 χλμ/ώρα και εντάσεως ακόμη και 9 μποφόρ που προκάλεσαν έντονη θαλασσοταραχή στον Θερμαϊκό, το πλοίο – σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού προσέκρουσε στην τσιμεντένια προβλήτα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα ρήγμα στην πρύμνη του.
Το «Βέλος» είχε παραδοθεί στο έλεος της κακοκαιρίας και τον περασμένο Μάρτιο. Τότε όμως είχε υποστεί μικρότερες ζημιές.
Η ιστορία του «Βέλους»
Το θρυλικό αντιτορπιλικό καθελκύστηκε στη Βοστώνη το 1943 και μετά τον εκσυγχρονισμό του παραδόθηκε από τις ΗΠΑ στο ελληνικό Ναυτικό το 1959.
Συνδέθηκε με την αντίσταση απέναντι στη χούντα των Συνταγματαρχών, διότι στις 25 Μαΐου του 1973 κι εν μέσω ΝΑΤΟϊκής άσκησης ο κυβερνήτης Νικόλαος Παππάς αγκυροβόλησε στο λιμάνι Φιουμιτσίνο της Ιταλίας και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα παρέδωσε τα καθήκοντά του, ζητώντας πολιτικό άσυλο.
Η στάση του Παππά χαρακτηρίστηκε «οπερέτα» από τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας και το αντιτορπιλικό επέστρεψε στη βάση του, αλλά η πράξη του κυβερνήτη ενέπνευσε άλλα τριάντα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ακολούθησαν ανάλογο δρόμο.
Στις 26 Μαρτίου του 1991 το «Βέλος» παροπλίσθηκε πρώτα στον Πόρο και μετά στη Σαλαμίνα, προτού αγκυροβολήσει στη Θεσσαλονίκη.