Στα ζόρικα οι παίκτες του Αταμάν αφυπνίστηκαν, ο Παναθηναϊκός έσφιξε τα λουριά στην άμυνα και με ένα απίστευτο σερί 13-0 και επιμέρους σκορ 20-3, ανέτρεψε την κατάσταση από το -5 και πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια με 90-76.

Ναν και Βιλντόζα κράτησαν τον Παναθηναϊκό στην αρχή στο παιχνίδι, αλλά το έναυσμα για το ξέσπασμα έδωσαν ο Λεσόρ με τον Σλούκα, που έκαναν τα πάντα για την «πράσινη» επιστροφή.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 14 πόντους με 24 πόντους του Μήτογλου και ανέβηκε στο 5-4 στη βαθμολογία με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του.

Με Ναν στην αρχική πεντάδα

O Αταμάν ξεκίνησε τον Κέντρικ Ναν στην πεντάδα για πρώτη φορά, που τα πήγε μια χαρά και ο Παναθηναϊκός μετά το πρώτο ισορροπημένο πεντάλεπτο άρχισε να φτιάχνει μια διαφορά.

Με τον Μήτογλου να σκοράρει το πρώτο τρίποντο και συνολικά 8 πόντους, προηγήθηκε με στο τέλος της περιόδου με 21-15, ζεσταίνοντας παράλληλα και την κερκίδα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο και το προβάδισμα και σε όλοκληρη την δεύτερη περίοδο, απέναντι σε μια Βίρτους που δεν έπειθε για τη βαθμολογική της εικόνα, αλλά κατάφερνε να είναι μέσα στο παιχνίδι (45-42), παρά τους 12 πόντους του Μήτογλου και τους 11 του Ναν. Κι αυτό γιατί ο Μπελινέλι έβρισκε πάντα τρόπους να εκτελεί τον Παναθηναϊκό.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, οι Ιταλοί πέρασαν μπροστά στο σκορ μετά από πάρα πολλή ώρα, χάρη στα τρίποντα του Μπελινέλι (47-48) και ξανά με 59-63. Η Βίρτους έβρισκε τρόπο να ανανεώνει τις επιθέσεις με επιθετικά ριμπάουντ και με τον Μάρκο Μπελινέλει να φτάνει τους 20 πόντους με 5/9 τρίποντα, έκλεισε την περίοδο με 62-63, διάστημα στο οποίο ο Βιλντόζα κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό.

Στην τελευταία περίοδο οι Ιταλοί προηγήθηκαν με πέντε (62-67), αλλά ο Παναθηναϊκός ζωντάνεψε και με ένα ξέσπασμα του Λεσόρ και 13-0 σερί μέσα σε τέσσερα λεπτά, πήρε ξανά εντυπωσιακά κεφάλι στο σκορ 75-67 και μετά τα έκανε όλα σωστά!

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 45-41, 62-63

Χειροκροτήθηκε ο Καραγκούνης

Στις κερκίδες βρέθηκε και ο Γιώργος Καραγκούνης, που χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.