Εθνική μπάσκετ: Η τριανδρία δίπλα στον Σπανούλη

Ένας πρώτος προπονητής με θητεία στην ΑΕΚ, ένα μέλος στο νυν τιμ του Ολυμπιακού κι ένα πρώην στέλεχος του επιτελείου στον Παναθηναϊκό θα είναι τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την Παρασκευή (17/11) του προπονητές που θα απαρτίζουν το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ υπό την ηγεσία του Βασίλη Σπανούλη.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την Ομοσπονδία, «ο Ηλίας Καντζούρης, ο Στέφανος Τριαντάφυλλος και ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος θα είναι τα μέλη του τεχνικού επιτελείου».

Πρόκειται για μια έμπειρη τριανδρία που, κατά σύμπτωση, ενώνει την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Η ισχύς εν τη ενώσει δηλαδή.

Ο Ηλίας Καντζούρης, νυν κόουτς της γαλλικής Λιμόζ, υπήρξε χεντ κόουτς της Ένωσης, ο Στέφανος Τριαντάφυλλος είναι επί σειρά ετών συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα στους «ερυθρόλευκους» και ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος δούλεψε στο «τριφύλλι» ως συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη και του Τσάβι Πασκουάλ. Τον Ισπανό μάλιστα τον ακολούθησε και στη Ζενίτ.

Όλοι τους έχουν παρελθόν, πολύ ή λιγότερο πρόσφατο, στην «επίσημη αγαπημένη».

Παράλληλα, από την ΕΟΚ ανακοινώθηκε πως υπεύθυνος φυσικής κατάστασης θα είναι ο Ανδρέας Γκατζούλης – γυμναστής του Ολυμπιακού, ο οποίος επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την εποχή Γιαννάκη. Πρόκειται για άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του νέου ομοσπονδιακού προπονητή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.