Τα πρώτα 4 επεισόδια του 6ου και τελευταίου κύκλου της πολύκροτης σειράς «The Crown» που αφηγείται την ιστορία της Βρετανικής Βασιλικής οικογένειας δόθηκαν χθες στο κενό, με τους κριτικούς να σχολιάζουν αρνητικά τις σκηνές όπου η Νταϊάνα εμφανίζεται σαν φάντασμα και μιλά τόσο με τον Κάρολο όσο και με την Βασίλισσα Ελισάβετ.

«Το κόσμημα του Netflix φτάνει σε αδιέξοδο καθώς η νέα σεζόν «στοιχειώνεται» από το παράξενο φάντασμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα», δήλωσε η κριτικός της Telegraph Ανίτα Σάιν.

«Η μυθοπλασία μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει να καταλάβουμε τα γεγονότα όμως δεν θα έπρεπε να τα αλλάζει. Φαντάζονται πράγματα και τα μετατρέπουν σε γεγονότα», δήλωσε ο βασιλικός ιστορικός Ούγκο Βίκερς.

Δεν είναι μόνο οι κριτικοί που επιμένουν ότι η σειρά πια έχει πολύ λίγα γεγονότα που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά και άνθρωποι που την γνώριζαν, όπως ο Πολ Μπάρελ, ο πρώην μπάτλερ της Νταϊάνα.

«Πιστεύω ότι η πριγκίπισσα δεν είχε την σωστή εκπροσώπηση ούτε ερμηνεία κατά την διάρκεια της ζωής της και αυτό γίνεται και τώρα, με «The Crown». Δεν είναι η πραγματική Νταϊάνα. Η πραγματική Νταϊάνα που εγώ ήξερα ήταν μαχήτρια».

Το δεύτερο μέρος της 6ης και τελευταίας σεζόν του The Crown θα έρθει στις 14 Δεκεμβρίου.