Για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια, δημοσκόπηση δείχνει το ΠαΣοΚ δεύτερο κόμμα όσον αφορά την πρόθεση αλλά και την εκτίμηση ψήφου.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, το ΠαΣοΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 12,9%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί τρίτο κόμμα με 11,9%. Στην πρώτη θέση βρίσκεται σταθερά η Νέα Δημοκρατία με 31,1%. Η διαφορά των δύο πρώτων υπολογίζεται στις 18,2 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και η Νίκη με 3,1%. Κάτω από το 3% Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας.

Νέα Δημοκρατία και ΠαΣοΚ βρίσκονται στη πρώτη και στη δεύτερη θέση αντίστοιχα και στην εκτίμηση ψήφου. Η ΝΔ τοποθετείται στο 38,5% και το ΠαΣοΚ στο 16%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 14,7%. Τέταρτο το ΚΚΕ με διψήφιο, 10,6%. Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 5,9% και η Νίκη με 3,9%, οι Σπαρτιάτες με 3%. Εκτός μένει η Πλεύση με 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,4%.

Θετικές αντιδράσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ως προς τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίας, το 30,1% δηλώνει ότι διαφωνεί, όμως ένα ισχυρό 24,1% δηλώνει ότι συμφωνεί. Συνολικά οι αρνητικές γνώμες φτάνουν το 46,1% ενώ οι θετικές το 42,7%

Ωστόσο, το 40,2% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 23,2% δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο, το 29,8% λίγο.

Δεν «πιστεύουν» στον Στέφανο Κασσελάκη

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. την δυσπιστία τους ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανοδική τροχιά εκφράζουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, με το 50% να θεωρεί πως θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις.

Θέλουν νέο αριστερό κόμμα;

Μάλιστα, στην ερώτηση εάν «θα ψηφίζατε ένα κόμμα με καθαρό αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;» από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του κόμματος που απάντησαν, ένα 27% είπε «ναι» και ένα ίδιο ποσοστό (27%) απάντησε «μάλλον ναι».

Παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα η Ακρίβεια

Στο ερώτημα «Ποιο πρόβλημα σας απασχολεί περισσότερο;», η ακρίβεια εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλο ποσοστό της τάξης του 61,1% ενώ ακολουθούν η οικονομία/ανάπτυξη με 38,4% και η ανεργία με 16,7%.