Νύχτα έντασης η χθεσινή (14/11) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θήβα, Αλίαρτο και Χαλκίδα στον απόηχο του θανάσιμου πυροβολισμού του 17χρονου Ρομά, από σφαίρα αστυνομικού στη Βοιωτία. Εν τω μεταξύ αύριο Πέμπτη 16/11 απολογείται ο 41χρονος αστυνομικός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα 30 ατόμων έβαλαν φωτιές σε λάστιχα κλείνοντας την Παλαιά Συμμαχική Οδό Ωραιοκάστρου, ενώ πέταξαν πέτρες και διάφορα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που κλήθηκαν στο σημείο, πριν αποχωρήσουν.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγη ώρα αργότερα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια Ωραιοκάστρου, όπου ομάδα Ρομά έστησε οδοφράγματα καίγοντας λάστιχα και πετώντας αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αναφερθεί καμία προσαγωγή ή σύλληψη. Είχαν προηγηθεί ανάλογα περιστατικά, χθες το βράδυ, στη Μενεμένη και στον οικισμό Τσαΐρια, στην Περαία.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να κλείσει η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς οι συγκεντρωμένοι πέταγαν πέτρες και έκαιγαν λάστιχα.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια σε Αλίαρτο.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Από τυφλό τραύμα βολίδας πυροβόλου όπλου στην τραχηλική χώρα, από κοντινή απόσταση, επήλθε ο θάνατος του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία. O ιατροδικαστής διαπίστωσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα. Στην συνέχεια η βολίδα συνέχισε την πορεία της στην αριστερή τραχηλική χώρα και κατέληξε στους μύες, στην περιοχή του θώρακα.

Επίσης από την ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται πως ο 17χρονος έχει βληθεί από κοντινή απόσταση. Ακόμη εντοπίστηκαν εκδορές στο πρόσωπο οι οποίες δεν αποκλείεται να προκλήθηκαν όταν έπεσε στο έδαφος μετά τον πυροβολισμό. Από τα δάχτυλά του ελήφθησαν δείγματα και για τον εντοπισμό πυρίτιδας και έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σε ένα μήνα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.