Ακόμα δεν έχει ληφθεί η απόφαση. Αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα που τίθεται τις τελευταίες μέρες: «Ποιος θα τεθεί επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Ο ΒΗΜΑτοδότης έθεσε το ερώτημα αυτό δεν σε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπως σημειώνει « δεν έλαβα συγκεκριμένη απάντηση»

Η πλέον επαναλαμβανόμενη τοποθέτηση είναι ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση. Ωστόσο κάποιοι επιμένουν ότι το σωστό είναι να τεθεί επικεφαλής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, όπως έκανε παλαιότερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Βέβαια, όπως επισημαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης,  υπήρξαν και ορισμένα κακεντρεχή σχόλια μπορώ να πω του τύπου, πώς είναι δυνατόν να κάνει πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ο Κασσελάκης, που μας ήρθε από την Αμερική, που παντρεύτηκε Αμερικανό υπήκοο και να φωνάζει τώρα και αντιαμερικανικά συνθήματα: «Εδώ πήγε στη Μακρόνησο», ανταπαντούν οι υποστηρικτές της πρότασης να τεθεί επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης.

Ορισμένοι βεβαίως λένε ας τεθεί επικεφαλής αλλά να μην πάει έως την πρεσβεία (όπως έκανε καμιά φορά κι ο Τσίπρας), αλλά άλλοι λένε ότι επικεφαλής θα μπορούσε να είναι ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος.

Μάλλον με τόσο σκόνη που σήκωσε η κεντρική επιτροπή, με τις αποχωρήσεις και τις διαγραφές, ίσως να μην έχουν αποφασίσει ακόμα. Αλλά θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε…

Στεφάνι πάντως στο Πολυτεχνείο θα καταθέσει ο Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης (η απόφαση είναι τελική και αμετάκλητη).  Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, σχολίασε ότι «πρέπει αυτοί οι αγώνες, αυτή η αντίσταση, να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας»