Η Courteney Cox απέτισε στο Instagram τον προσωπικό της φόρο τιμής στον εκλιπόντα συμπρωταγωνιστή της στα «Φιλαράκια» Matthew Perry μαζί με μια από τις «αγαπημένες» της αναμνήσεις από αυτόν. Πρόκειται για ένα απόσπασμα από τα γυρίσματα του επεισοδίου στο οποίο η Monica και ο Chandler κοιμούνται μαζί για πρώτη φορά, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά ως τηλεθεατές στο αφιέρωμα επανένωσης των αγαπημένων μας πρωταγωνιστών της σειράς στο Max.

«Είμαι τόσο ευγνώμων για κάθε στιγμή που είχα μαζί σου Matty και μου λείπεις κάθε μέρα», έγραψε η Cox. «Όταν συνεργάζεσαι με κάποιον τόσο στενά όσο εγώ με τον Matthew, υπάρχουν χιλιάδες στιγμές που εύχομαι να μπορούσα να μοιραστώ. Προς το παρόν εδώ είναι μία από τις αγαπημένες μου».

«Για να δώσω λίγο backstory, ο Chandler και η Monica υποτίθεται ότι θα έκαναν μια ξεπέτα της μιας νύχτας στο Λονδίνο», πρόσθεσε. «Αλλά λόγω της αντίδρασης του κοινού, αυτό αποτέλεσε την αρχή της ερωτικής τους ιστορίας. Σε αυτή τη σκηνή, πριν ξεκινήσουμε το γύρισμα, μου ψιθύρισε μια αστεία ατάκα για να την πω. Έκανε συχνά τέτοια πράγματα. Ήταν αστείος και ευγενικός».

Στο απόσπασμα, η Monica κρύβεται κάτω από τα σκεπάσματα όταν ο Ross μπαίνει στο δωμάτιο του Chandler . Αφού φεύγει, η Monica βγαίνει για να πάρει αέρα και ρωτάει τον Chandler, «Πιστεύεις ότι με είδε;». Στο εν λόγω outtake όμως, παραμένει στη θέση της και λέει στον Chandler: «Εντάξει, σειρά σου», προτού χωθεί και πάλι κάτω από τα σκεπάσματα. Στη συνέχεια, η Cox φαίνεται να ξεσπά σε γέλια και να λέει στο κοινό του στούντιο: «Μου είπε να το πω! Μου το είπε!».

Η Cox είναι το δεύτερο μέλος του καστ που μοιράζεται έναν προσωπικό φόρο τιμής στον εκλιπόντα Perry, ο οποίος πέθανε απροσδόκητα στις 28 Οκτωβρίου σε ηλικία 54 ετών. Η Cox και οι συμπρωταγωνιστές της στα «Φιλαράκια» Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow και David Schwimmer εξέδωσαν μια κοινή δήλωση αμέσως μετά.

«Είμαστε όλοι τόσο απόλυτα συντετριμμένοι από την απώλεια του Matthew. Ήμασταν κάτι περισσότερο από απλοί συμπαίκτες. Είμαστε μια οικογένεια. Υπάρχουν τόσα πολλά να πούμε, αλλά αυτή τη στιγμή θα πάρουμε ένα λεπτό για να θρηνήσουμε και να επεξεργαστούμε αυτή την ασύλληπτη απώλεια», ανέφερε η κοινή δήλωση. «Με τον καιρό θα πούμε περισσότερα, όταν και εφόσον είμαστε σε θέση. Προς το παρόν, οι σκέψεις μας και η αγάπη μας είναι με την οικογένεια του Matty, τους φίλους του και όλους όσους τον αγαπούσαν σε όλο τον κόσμο».

Η Cox μοιράστηκε πολύ χρόνο στην οθόνη με τον Perry κατά τη διάρκεια της σειράς, καθώς οι χαρακτήρες τους, Monica και Chandler, συνδέθηκαν ρομαντικά και τελικά παντρεύτηκαν. Λίγες ώρες πριν από την ανάρτηση της Cox, ο LeBlanc δημοσίευσε το δικό του φόρο τιμής στον Perry στο Instagram.

«Matthew. Με βαριά καρδιά λέω αντίο. Οι στιγμές που περάσαμε μαζί είναι ειλικρινά από τις πιο αγαπημένες στιγμές της ζωής μου», έγραψε ο LeBlanc, ενώ μοιράστηκε φωτογραφίες από το πλατό με τον ίδιο και τον Perry μέσα στα χρόνια. «Ήταν τιμή μου να μοιράζομαι τη σκηνή μαζί σου και να σε αποκαλώ φίλο μου. Θα χαμογελάω πάντα όταν σε σκέφτομαι και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ποτέ. Άνοιξε τα φτερά σου και πέταξε αδερφέ είσαι επιτέλους ελεύθερος. Με πολλή αγάπη. Και υποθέτω ότι θα κρατήσεις τα 20 δολάρια που μου χρωστάς».