Στα 37 της και με πληθώρα επιτυχιών στο ενεργητικό της η Νικόλ Κυριακοπούλου θα μπορούσε να έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της και να μην ασχολείται με την άθλια κατάσταση των εγκαταστάσεων οκτώ μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Θα μπορούσε να αφοσιωθεί στον εαυτό της, στην οικογένειά της, σε οτιδήποτε άλλο ξέγνοιαστο.
Προτιμά η Ελληνίδα άλτρια του επί κοντώ με τα έξι μετάλλια σε διεθνείς αγώνες να ‘ναι εκεί, στο προπονητήριο του Αγίου Κοσμά, και να μάχεται για την εκπροσώπηση των ελληνικών χρωμάτων στα μεγάλα ραντεβού του στίβου. Καυτηριάζοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα μιας κατάστασης που δεν παρουσιάζει την απαιτούμενη βελτίωση προς όφελος των αθλητών.
«Η κατάντια του Αγίου Κοσμά, είναι η 3η εβδομάδα κοροϊδίας μέσα στα μούτρα ότι θα φτιαχτούν τα φώτα. Σεβασμός μηδέν, για να μην πω για τις τουαλέτες που δεν υπάρχουν κι ακόμα περιμένουμε να φτιαχτούν. Ντρέπεται κι η ντροπή», έγραψε στο πρώτο από τα διαδοχικά insta-stories που ανήρτησε η Κυριακοπούλου.
Κι ακολούθως προέβαλε με μια σειρά από reels την εικόνα των συνθηκών στις οποίες η ίδια και όλοι οι άλλοι προσπαθούν να γυμναστούν ρισκάροντας τη σωματική ακεραιότητά τους.
«Και ναι, εδώ σ’ αυτό το αίσχος προσπαθούμε να κάνουμε άλματα. Αυτός ο διάδρομος θέλει ξανά αλλαγή, θα είναι η 4η φορά μέσα σε 1,5 χρόνο. Εάν αποφασίσουν να το φτιάξουν. Παρακαλάμε από τον Ιούνιο να μας το φτιάξουν και η αδιαφορία είναι το κάτι άλλο.
Στρώμα άλματος επί κοντώ… είχαμε. Έχει ζητηθεί καινούργιο και μόνο μπαλώματα γίνονται».
«Κυρίες και κύριοι, αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά για να κάνουμε προπόνηση. Αυτή είναι η προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Χωρίς φώτα, τουαλέτες, διαδρόμους, στρώμα (άλματος επί κοντώ), νερό (κατά καιρούς).
Και άγνωστο για το πότε θα πρέπει να φύγουμε από το στάδιο χωρίς άλλο στάδιο. Φοβόμαστε ότι μια μέρα θα τα δούμε όλα γκρεμισμένα, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς στάδιο, όπως έχουν πει…», κατέληξε η τρίτη παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 αποτυπώνοντας μια κατάσταση που αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει.
Την είχε αναδείξει και ο Μίλτος Τεντόγλου σε πρόσφατη συνέντευξή του, επισημαίνοντας πως η μοναδική διέξοδος είναι η προετοιμασία στο εξωτερικό.