Η ΕΜΥ επικαιροποίησε (13/11) το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 9 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αυτό ένα νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά της χώρας φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν:

  • Μέχρι τις πρωινές ώρες το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.
  • Από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες το νότιο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η δυτική και η νότια Πελοπόννησος, τα Κύθηρα και η δυτική Κρήτη. Πιθανώς πρόσκαιρα να επηρεαστούν η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, οι Σποράδες και η Θράκη.
  • Από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες οι Κυκλάδες (κυρίως οι κεντρικές και νότιες), το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με το meteo οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένονται να σταματήσουν αργά τη νύχτα της Δευτέρας 13/11. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κατατάσσει τα σημερινά φαινόμενα στην κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η αθροιστική βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας 13/11.

Έρχεται κρύο

Σήμερα στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη στους 19-20 βαθμούς σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Μετά το πέρασμα αυτής της διαταραχής η εβδομάδα θα εξελιχθεί χωρίς κάτι αξιόλογο καιρικά. «Προς την Πέμπτη 16/11 θα περάσει μια σύντομη διαταραχή που θα επηρεάσει τη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου» είπε ο μετεωρολόγος. Από το Σαββατοκύριακο θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία και θα έρθει κρύο.