Ως μια «καινούργια ημέρα» χαρακτήρισε ο Στέφανος Κασσελάκης αυτήν που ξημέρωσε στο ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας των εργασιών της (επεισοδιακής) Κεντρικής Επιτροπής που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο και σημαδεύτηκε από την οριστική αποχώρηση των στελεχών της Ομπρέλας και την απόρριψη από μια μεγάλη μερίδα της στρατηγικής σε θεμελιώδη ζητήματα λειτουργίας.

Με παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως αυτή η καινούργια μέρα θα βρει την παράταξη «ενωμένη, με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο» προκειμένου να πορευτεί με «βαθιά κοινωνικό, ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο» ανοίγοντας παράλληλα «το κόμμα στην κοινωνία».

«Διαφορές σε επίπεδο πολιτικής»

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «τα όργανα απέδειξαν ότι μπορούν να δουλέψουν όταν υπάρχει η βάση». Δεσμεύτηκε επίσης πως «θα τηρήσω το καταστατικό πλήρως και θα πάμε συντεταγμένα σε ένα μεγάλο συνέδριο που θα είναι συμπεριληπτικό σε όλη την κοινωνία» υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας δε τη «μικρή απόσχιση», όπως τη χαρακτήρισε, υποστήριξε πως «οι διαφορές μας είναι μικρές σε επίπεδο πολιτικής», εξηγώντας ότι «δεν είμαι υπέρ της υπερφορολόγησης, που είναι μια φιλοσοφική διαφορά». Όπως επίσης ανέφερε ότι «η δικιά μας Αριστερά δεν πρέπει να ντρέπεται με την έπαρση της σημαίας».

«Θα ανοίξουμε το κόμμα σε πολλά μέλη, θα είστε ευπρόσδεκτοι όσοι μας ακούτε να συνεισφέρετε γιατί πιστεύουμε ότι η σοφία του ελληνικού λαού είναι το μεγαλύτερό μας χαρτί σαν κοινωνία και αυτό θέλουμε να μπορέσουμε να εκμαιεύσουμε στο κόμμα μας», κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης, προαναγγέλλοντας την έναρξη «ώρας του προέδρου» μέσω μιας εβδομαδιαίας επικοινωνίας με τους ακροατές του ραδιοσταθμού.

Το ηχητικό της παρέμβασης Κασσελάκη