Ο Μητσοτάκης στο Βερολίνο και τι προκαλεί νευρική κρίση στη γερμανική κυβέρνηση

Η νέα παράμετρος της τελευταίας στιγμής λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη - Σολτς στο Βερολίνο και γιατί προκαλεί αντιδράσεις και νευρική κρίση στη γερμανική κυβέρνηση

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί στο Βερολίνο, σήμερα Δευτέρα, (13/11/2023). Τα θέματα κοινού ελληνογερμανικού ενδιαφέροντος είναι αρκετά, όπως και εκείνα στα οποία υπάρχουν σημαντικά σημεία τριβής, μας πληροφορεί ο ΒΗΜΑτοδότης.  Με κυριότερο το νέο σύμφωνο σταθερότητας και τις πολιτικές υψηλών επιτοκίων της ΕΚΤ, προς ικανοποίηση των γνωστών γερμανικών εμμονών για χαμηλό πληθωρισμό (που πλέον μοιάζει με μια ματαιότητα καταστροφική για την Ευρώπη).

Η νέα παράμετρος της τελευταίας στιγμής

Την τελευταία στιγμή, όμως, προστέθηκε και μια νέα παράμετρος, που δίνει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη γερμανική πρωτεύουσα και στις συζητήσεις που θα έχει με τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς.

Η νέα προσθήκη στο πρόγραμμα Σολτς

Είναι η νέα προσθήκη στο πρόγραμμα του καγκελάριου: Οπως ανακοινώθηκε μόλις την Παρασκευή, δύο ημέρες αφότου θα έχει αποχωρήσει ο έλληνας πρωθυπουργός, στο Βερολίνο θα βρεθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αναμένεται να έχει συναντήσεις και συνομιλίες με τη γερμανική πολιτική ηγεσία την επόμενη Παρασκευή.

Προφανώς και πρόκειται για ενδιαφέρουσα σύμπτωση(;) αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, και στη Γερμανία προκαλεί ήδη αντιδράσεις λόγω της στήριξης του Ερντογάν προς τη Χαμάς και δεδομένης της έξαρσης του αντισημιτισμού στη χώρα, που προκαλεί νευρική κρίση στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Το τρίγωνο Αθήνας – Αγκυρας – Βερολίνου

Είναι πάντως άλλη μια παράμετρος με πολλαπλό ενδιαφέρον και για το τρίγωνο Αθήνας – Αγκυρας – Βερολίνου, που έχει πολλά ανοιχτά ζητήματα, από το Μεταναστευτικό μέχρι την προσδοκώμενη κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στον τομέα της άμυνας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.