Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ελέγχει τη Γάζα και μετά τον πόλεμο

Για την επόμενη μέρα της Γάζας μετά τον πόλεμο μίλησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, αψηφώντας τα όσα είπε πριν από λίγες μέρες ο Άντονι Μπλίνκεν.

Στο Ισραήλ θα περάσει ο έλεγχος της Γάζας μετά το τέλος των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας παράλληλα ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ θα παραμείνουν στην περιοχή και ότι η χώρα δεν θα βασιστεί στις διεθνείς δυνάμεις για την επίβλεψη της ασφάλειας κατά μήκος των συνόρων.

Τα παραπάνω δήλωσε κατά την διάρκεια συνάντησης με τους επικεφαλής των αρχών των συνοριακών κοινοτήτων της Γάζας,

Οι εν λόγω δηλώσεις έρχονται σε αντίθεση τόσο με ότι είχε πει ο ίδιος μια μέρα πριν αλλά και με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αναφορικά με το καθεστώς του παλαιστινιακού θύλακα μετά τον πόλεμο.

Ειδικότερα, ο Νετανιάχου είχε δηλώσει ότι σκοπός του Ισραήλ δεν είναι ούτε να «κυβερνήσει», ούτε «να κυριεύσει», ούτε να επιβάλει νέα «κατοχή» στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά του ο Άντονι Μπλίνκεν είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου της G7 στο Τόκιο πως: «Η Γάζα δεν μπορεί να συνεχίσει να διοικείται από την Χαμάς. Αυτό καλεί σε επανάληψη της 7ης Οκτωβρίου…Είναι επίσης σαφές ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβάλει κατοχή στην Γάζα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.