Σαρωτικές προβλέπονται οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο (11-12 Νοεμβρίου) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ήδη οι αποχωρήσεις των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Βούτση έδωσαν το στίγμα για το τι θα συμβεί με τα στελέχη της «Ομπρέλας», τη στιγμή που οι «προεδρικοί» υπερασπίζονται τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει δημοψήφισμα επί των διαγραφών που έχει προαναγγείλει.

Μάλιστα κατά τον Ευάγγελο Αποστολάκη που μίλησε στην ΕΡΤ, εκ των στενών συνεργατών του προέδρου από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, πρόκειται για μια «ενωτική στάση, βαθιά δημοκρατική» η οποία αποδεικνύει πως ο Στέφανος Κασσελάκης «συνεχίζει να είναι θεσμικός».

«Κάποια στελέχη ξέφυγαν»

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε επίσης πως «ήδη από την πρώτη στιγμή που βγήκαν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών κι αναδείχτηκε ως πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης απευθύνθηκε σε όλους», συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των εσωκομματικών αντιπάλων του ζητώντας τους, όπως συμπλήρωσε ο εν αποστρατεία ναύαρχος «να αναλάβουν κάποιο κάποιο ρόλο στο κόμμα».

Κόντρα σε αυτήν τη στρατηγική, «κάποια στελέχη ξέφυγαν», σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, με αποτέλεσμα να «έχει οξυνθεί η κατάσταση».

Κατά τον βουλευτή Επικρατείας της παράταξης δεν είναι δυνατόν «ν’ αμφισβητείται το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών από μέλη του κόμματος» και γι’ αυτό «πρέπει να λυθούν γρήγορα όλα τα εσωτερικά ζητήματα».

«Το κόμμα να πατήσει στα πόδια του»

«Δεν έχουμε περιθώρια, δεν υπάρχει χρόνος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, καθώς στο διάστημα που μεσολαβεί «μέχρι τις Ευρωεκλογές το κόμμα πρέπει να πατήσει στα πόδια του».

Κλείνοντας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης αρνήθηκε ότι έχει επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «μένει έξω απ’ όλα αυτά». Προτιμά κατά τον κ. Αποστολάκη να «παρακολουθεί την κατάσταση». «Ενδιαφέρεται, έχει εικόνα, αλλά δεν συμμετέχει» κατέληξε.

Η ενόχληση Τσίπρα για το δημοψήφισμα Κασσελάκη

Κόντρα, βέβαια, σε όσα ανέφερε ο πρώην υπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζεται να διαφωνεί με την απόφαση του διαδόχου του να ζητήσει δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live news, ο πρώην πρωθυπουργός, σε κουβέντες με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την πρωτοβουλία αυτή, θεωρώντας πως δεν υπήρχε τέτοιος λόγος.

Μάλιστα η δημοσιογράφος, Χριστίνα Κοραή μίλησε με δύο κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, τα οποία βρίσκονταν δίπλα στον κ. Κασσελάκη, και πλέον, βρίσκονται απέναντι του καθώς δεν συμφωνούν με την τακτική του. «Εάν δεν το πάρει πίσω, όλα είναι ανοιχτά», της είπαν χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελλάκης ρωτήθηκε για τη πρόταση μομφής που ίσως κατατεθεί εναντίον του, απαντώντας ότι είναι η ώρα «το κόμμα να ακούσει την κοινωνία, δεν είναι δύσκολο».

«Η κοινωνία έχει προβλήματα. Τα βλέπουμε. Εάν το ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτά ως πυξίδα του, θα είναι το πιο αριστερό πράγμα που θα κάνει. Είμαι εκλεγμένος πρόεδρος από τη βάση. Πρέπει επιτέλους να ακούσουμε τη βάση και η βάση θέλει να γίνουμε κυβερνητική αριστερά με συντροφικότητα και ανεκτικότητα. Οι ύβρεις που δεν ανασκευάζονται είναι ύβρεις προς το κόμμα», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.