Η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη φέρνει και πάλι στο επίκεντρο θέματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας και τη σχέση μας με τον εαυτό μας.

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 08:50 στο MEGA, μαθαίνουμε αν στη δίαιτα κουράζεται το σώμα, η ψυχή ή και τα δύο και εξετάζουμε αν αυτή η κούραση γίνεται εμπόδιο σε κάθε νέα προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος. Οκτώ στους δέκα ανθρώπους δηλώνουν ότι εγκαταλείπουν μία δίαιτα επειδή κουράστηκαν. Στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, καλεσμένη είναι η δημοσιογράφος Νάνσυ Νικολαΐδου, η οποία μιλά για όσα την κουράζουν σε μία δίαιτα και εξηγεί τι άλλαξε στη δίαιτα που ακολουθεί τώρα και έχει καταφέρει να χάσει περισσότερα από είκοσι κιλά.

Ακόμη, στην εκπομπή μιλάμε για την ψωρίαση και για ό,τι πιο πρωτοποριακό υπάρχει στην αντιμετώπισή της και παρακολουθούμε ένα θέμα από την ιστοσελίδα του περιοδικού Vita (www.vita.gr) για το πώς βιώνουμε το ψυχικό τραύμα εξ αποστάσεως.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 08:50 στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» οι επιστήμονες μιλούν για τις παθήσεις που κουβαλάμε αθόρυβα χωρίς να το γνωρίζουμε και εξηγούν γιατί ελάχιστοι εντοπίζουμε και αξιολογούμε στην ώρα τους τον προδιαβήτη, την προϋπέρταση και νοσήματα του θυρεοειδούς, όπως τη θυρεοειδίτιδα Χασιμότο.

Υπάρχουν άνθρωποι που αδιαφορούν πλήρως για το τι έχουν και άλλοι που νομίζουν πως είναι γιατροί και ουσιαστικά ασκούν ιατρική για να επιλύσουν τα δικά τους προβλήματα υγείας. Και οι δύο αυτές συμπεριφορές φαίνεται ότι δεν μας βοηθούν να αναγνωρίσουμε έγκαιρα παθήσεις, οι οποίες δεν μας δείχνουν ξεκάθαρα το αληθινό τους πρόσωπο από την πρώτη στιγμή.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η τραγουδίστρια Μελίνα Μακρή, η οποία μιλά για την θυρεοειδίτιδα Χασιμότο από την οποία πάσχει και εξηγεί πώς η έγκαιρη διάγνωση της άλλαξε τη ζωή.

Επίσης, στην εκπομπή συζητάμε για τη σχέση του παιδιού με τα αδέλφια του και σχετικές ερωτήσεις των τηλεθεατών παίρνουν διαφωτιστικές απαντήσεις.