Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο 33χρονος οδηγός μοτοσικλέτας ο οποίος παρέσυρε στον Βόλο τον παππού με το τεσσάρων μηνών εγγόνι του.

Ο δικηγόρος του 33χρονου μίλησε το πρωί της Τετάρτης (8/110 στην ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του κινούνταν εντός των νόμιμων ορίων ταχύτητας.

Παράλληλα, προχώρησε στη διευκρίνηση ότι στον εντολέα του υπεβλήθη μόνο ο περιοριστικός όρος της μη εξόδου από τη χώρα τονίζοντας ότι ο 33χρονος «κινούνταν σύννομα». Για το τραγικό συμβάν δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι πελάτης και η οικογένειά του είναι συντετριμμένοι. «Είναι συγκλονισμένος. Είναι συντετριμμένος ο ίδιος, όπως και όλη η κοινωνία του Βόλου. Ήταν σε κατάσταση σοκ, με ψυχολογική υποστήριξη» σημείωσε.

Όσον αφορά την επίμαχη στιγμή της θανατηφόρας παράσυρσης του παππού και της εγγονής δήλωσε ότι ακόμη ερευνάται η υπόθεση.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Την ίδια ώρα ακόμα ένα βίντεο από το τραγικό τροχαίο στον Βόλο, βλέπει το «φως» της δημοσιότητας. Στο βίντεο καταγράφεται καρέ-καρέ το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην οδό Ιάσονος, όταν δικυκλιστής παρέσυρε 54χρονο άνδρα και το 4 μηνών εγγονάκι που είχε στην αγκαλιά του, το οποίο και σκοτώθηκε.

Στην απολογία του ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ανέφερε πως ο 54χρονος πετάχτηκε ξαφνικά στον δρόμο και ακινητοποιήθηκε στη μέση της Ιάσονος, και εκείνος στην προσπάθειά του να τον αποφύγει έχασε τον έλεγχο της μηχανής και ανετράπη, ενώ δεν κατάλαβε αν στα χέρια του ο παππούς κρατούσε το βρέφος

Προσπάθησε να τον αποφύγει με ελιγμό

«Είναι στο στάδιο της ανάκρισης. Έχει καταγραφεί το σκηνικό από βίντεο και φαίνεται περίπου τι έχει γίνει. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε και ότι ήταν σε επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας, ότι αιφνιδιάστηκε γιατί βγήκε ξαφνικά ο παππούς που κρατούσε το βρέφος μπροστά του», ανέφερε ο συνήγορος του 33χρονου, συμπληρώνοντας ότι το μοιραίο συμβάν έγινε γιατί το παππούς του βρέφους βγήκε στο δρόμο από τη δεξιά πλευρά και όχι από την πλευρά του πεζοδρομίου.

«Βγήκε από σημείο που υπήρχαν παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Είχε καταληφθεί σχεδόν όλη η λωρίδα κυκλοφορίας. Δεν είχε τη δυνατότητα να το αντιληφθεί εγκαίρως. Το αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή. Προσπάθησε να τον αποφύγει έστω και κατ ελάχιστο με κάποιον ελιγμό. Φαίνεται αυτό γιατί η σύγκρουση δεν είναι μετωπική. Παρόλα αυτά τον χτύπησε με σφοδρότητα» δήλωσε ο κ. Παπαπέτρος.

Αναφορικά με το εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ο οδηγός της μηχανής ο δικηγόρος του διευκρίνισε ότι «ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων» ωστόσο, όπως δήλωσε, «ο ίδιος υποστηρίζει ότι ήταν νηφάλιος».

Σχετικά με την πληροφορία ότι στο παρελθόν είχε συλληφθεί για κατανάλωση αλκοόλ, ο κ. Παπαπέτρος τόνισε ότι ουδέποτε ασκήθηκε δίωξη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στον εντολέα του, ο οποίος ποτέ δεν καταδικάστηκε και έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Δικηγόρος οικογένειας: Σοβαρές ενδείξεις για αλκοόλ στον οργανισμό του

Ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης, σημείωσε πάντως ότι υπάρχουν σοβαρές υποψίες για αλκοόλ στον οργανισμό του οδηγού, γι’ αυτό περιμένει τις τοξικολογικές εξετάσεις.

«Είναι αδιανόητο σε πολυσύχναστους δρόμους πόλεων, δηλαδή σε κατοικημένες περιοχές, όπου η ταχύτητα των οχημάτων θα πρέπει να είναι η ελάχιστη και οι οδηγοί να οδηγούν με ιδιαίτερη σύνεση και προσοχή, να γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα. Η οδός Ιάσονος είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος, άπλετα φωτισμένος και είναι απορίας άξιο πώς ο οδηγός, εάν ήταν νηφάλιος, προξένησε το τροχαίο», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρμάνης.

«Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανάκριση, να έρθουν οι αιματολογικές εξετάσεις, να φανεί εάν υπήρχε αλκοόλ ή άλλες ουσίες στον οργανισμό του και βλέπουμε. Η κατάσταση της οικογένειας είναι τραγική, ο δε παππούς είναι ψυχικά αποδιοργανωμένος πλήρως», πρόσθεσε ο δικηγόρος, τονίζοντας ότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι ο 33χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.