Μπορεί το φθινόπωρο να άργησε να κάνει την εμφάνισή του, τις επόμενες μέρες όμως αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία του, με δύο κακοκαιρίες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια βρισκόμαστε μπροστά σε δύο φθινοπωρινές κακοκαιρίες: η μία θα είναι ξανά τύπου Π, θα ξεκινήσει την Παρασκευή από τα δυτικά και θα επηρεάσει και το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες και η δεύτερη αφορά το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη 13-14/11 και θα επηρεάσει αρκετές περιοχές. Αναμένεται επίσης πτώση της θερμοκρασίας από τις 16 Νοεμβρίου και μετά.

Έρχεται κρύο στη Βόρεια Ελλάδα

Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, που καλεί τους κατοίκους να ντυθούν πιο ζεστά.

«Όσοι είναι να βγείτε τις αμέσως επόμενες ώρες και προς το βράδυ, κυρίως σε Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα, ντυθείτε πιο ζεστά γιατί ακολουθούν ψυχροί βοριάδες, που θα είναι ψυχροί και κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και αύριο τις πρωινές ώρες» είπε χαρακτηριστικά.

Στην Αττική νωρίς το πρωί βροχή και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει, η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και τοπικές βροχές την ανατολική και νότια Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Την Παρασκευή φαινόμενα με βροχές θα έχουμε στα δυτικά μέχρι και την Αττική. Το Σάββατο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, αλλά και μπόρες στην υπόλοιπη χώρα. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ανοίξει.

Την Κυριακή θα υπάρξουν εκ νέου βροχές. Τη Δευτέρα νέο χαμηλό βαρομετρικό θα μπει στην χώρα μας με δυνατές βροχές, μπόρες και καταιγίδες.

«

«Θα έρθουν έκτακτα δελτία»

Για επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο και ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος υποστηρίζει την έλευση δύο καταιγίδων, αλλά και την έκδοση έκτακτων δελτίων επιδείνωσης καιρού.

«Λογικά θα έρθουν αρκετά έκτακτα δελτία επιδείνωσης του καιρού από την Παρασκευή και μετά από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς. Γιατί όμως να μην τα προλάβουμε ώστε να ενημερωθείτε νωρίτερα και αναλυτικά; Έρχονται λοιπόν 2 διαδοχικές κακοκαιρίες. Η μια την Παρασκευή – Σάββατο και η άλλη τη Δευτέρα. Τα χαρακτηριστικά τους θα είναι οι βροχές, οι ισχυρές καταιγίδες αλλά και οι ενισχυμένοι νοτιάδες που θα φτάσουν τα 8-9 μποφό» ανέφερε.