Φαίη Μπακογιώργου: Για δύο δολοφονίες κατηγορούνται μητέρα, αδερφή και σπιτονοικοκυρά

Για δύο δολοφονίες κατηγορούνται η μητέρα, η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της Φαίης Μπακογιώργου που βρέθηκε νεκρή το 2021 - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η μία μετά την άλλη έρχονται οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, η οποία είχε εντοπισθεί νεκρή, τυλιγμένη σε μία κουβέρτα το 2021, 500 μέτρα μακριά από το σπίτι της, στην Κυψέλη.

Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες στη μητέρα, την αδερφή και την γυναίκα που φιλοξενούσε την άτυχη γυναίκα, οι οποίες, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ κατηγορούνται και για τον θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Οι τρεις συλληφθείσες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο το πρωί (9/11) ενώπιον του Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως η 23χρονη βρέθηκε νεκρή σε ένα δρόμο κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη και ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε ισχαιμικό επεισόδιο. Ο πατέρας της υποστήριζε ότι η κόρη του είχε δολοφονηθεί και είχε υποβάλει μήνυση. Η ταυτοποίησή της έγινε με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση στις 23/11, από άτομο του οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Οι κατηγορίες

Η σπιτονοικοκυρά κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο, διακοπή κύησης (από την κακοποίηση η 23χρονη είχε χάσει το έμβριο που κυοφορούσε), πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και εμπορία ανθρώπων τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη για την ηλικιωμένη συγκάτοικό τους.

Η μητέρα και η αδελφή του θύματος συνελήφθησαν για συνέργεια για την εμπορία ανθρώπου και για ανθρωποκτονία με δόλο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Συνελήφθησαν, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2023 πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

  • 57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,
  • 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και
  • 59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

«Ήρθε η δικαίωση»

Λίγο καιρό πριν, όταν ακόμα ο δολοφόνος της κοπέλας παρέμενε άγνωστος, η δημοσιογράφος του Live News, Ρία Τσοχαντάρη, είχε έρθει σε επικοινωνία με τη μητέρα της 23χρονης Φαίης.

Όπως είπε η μητέρα την ρωτούσε εάν υπάρχουν νέα στοιχεία, ενώ μάλιστα της είπε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει λόγος να βρεθεί ο ένοχος, δεν αλλάζει κάτι, το παιδί μου θα παραμείνει στο χώμα». Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και έλεγε πως προσέχει το παιδί «σαν τα μάτια της».

Ο πατέρας της 23χρονης μίλησε στο Live News. «Έκαναν έναν μεγάλο αγώνα για το παιδί μου, βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι. Η δικαίωση που έψαχνα ήρθε και η ψυχούλα του παιδιού πλέον, θα είναι αγνή, μετά από δυο χρόνια η δικαίωση ήρθε» είπε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.