Τον χειμώνα του ’75 ο Ζαμπέτας γεμίζει με τις μελωδίες του και τη δωρική φωνή της Ελένης Ροδά, το υπόγειο του Stork στη Φιλελλήνων από όπου περνούν όλη η κοσμική Αθήνα, οι ζεν πρεμιέ, οι γόηδες της Φωκίωνος Νέγρη, της πλατείας Συντάγματος και του Κολωνακίου ενώ αρχίζουν να… ξεμυτούν και οι πρώτοι πολιτικοποιημένοι νεαροί, υπέρμαχοι της Μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, μας πληροφορεί ο ΒΗΜΑτοδότης.

Μεταξύ αυτών που συγκροτούν τη νεοσύστατη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, ήταν οι Αναστάσης Παπαληγούρας, Βύρωνας Πολύδωρας, Άγγελος Μοσχονάς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς και άλλοι .

Οι μεταξύ τους συζητήσεις στα υπό διαμόρφωση ακόμη όργανα είχαν κάποια διάρκεια, όχι βέβαια τόση όσο στα «ζυμωτήρια» της αριστεράς, αλλά τέλος πάντων μιλούσαν αρκετά. Καμμιά φορά μάλιστα έφευγαν από τα γραφεία τους και έβγαιναν να διασκεδάσουν, επιλέγοντας τις περισσότερες φορές τις πενιές του μαέστρου.

«Καλώς τους» φώναζε με τη γνωστή στωικότητα και τη βαριά Αθηναϊκή του προφορά ο Ζαμπέτας μόλις τους έβλεπε να κατεβαίνουν τις σκάλες, όπως έλεγε κινηματογραφικά η Καλούτα το «καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα».

Το στιγμιότυπο το θυμήθηκε πρόσφατα η Ελένη Ροδά, στην εκδήλωση της «Παναθηναϊκής» για τη Μαριέττα Γιαννάκου. Φίλη από τότε με τους περισσότερους, αντάλλαξε ευχές μαζί τους στο περιθώριο της εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής. Ο ΒΗΜΑτοδότης σημειώνει ότι η Ροδά εξακολουθεί να τραγουδά σε ιστορικό μιούζικ ρέστοραν του Παγκρατίου και να παίζει στο θέατρο, με το γνωστό – αναλλοίωτο – ηχόχρωμα.